Messi i Mbappé en el terreny de joc
Messi i Mbappé en l'últim partit del PSG i Barça (Europa Press)
Futbol

Mbappé, protagonista de l'últim Barça-PSG: del hat-trick a l'amenaça de mort

Robert Lewandowski valora també el què serà un partit molt especial de Dembélé amb el seu exequip

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça i el PSG, que s'enfrontaran als quarts de final de la Champions, tenen un total de 13 precedents.

El balanç és positiu per als blaugranes: cinc victòries, quatre empats i quatre derrotes. D'altra banda, s'han enfrontat en eliminatòries cinc vegades i en tres es van imposar els culers

 

L'historial entre els dos equips és favorable als blaugranes amb cinc victòries, quatre empats i quatre derrotes
 

Vuitens de final de la UCL 2020-2021

És l'últim precedent dels dos equips. El Barça, amb Koeman a la banqueta, s'enfrontava al PSG amb Mbappé com a màxima estrella. Neymar estava lesionat.

El partit d'anada va ser al Camp Nou, estadi que estava buit per la pandèmia, i el PSG va guanyar en un contundent 1-4. El màxim protagonista va ser Mbappé, que va marcar tres gols i va deixar una imatge lamentable amenaçant de mort Jordi Alba. La tornada al Parc dels Prínceps era una missió impossible i van empatar per 1-1 amb gols de Messi i Mbappé
 

Vuitens de final de la UCL 2016-2017

Messi abraçant a Sergi Roberto en una celebració
Celebració entre Sergi Roberto i Messi en el gol de la remuntada (FC Barcelona)

Una de les eliminatòries més memorables de la història de la competició. El Barça de Luis Enrique va perdre estrepitosament a l'anada per 4-0.

Quan poques persones creien en una possible remuntada, el partit del Camp Nou va acabar 6-1 en una nit que molts culers encara recorden. El Barça guanyava per 3-1 i necessitava tres gols més quan faltaven cinc minuts, i van aconseguir-los gràcies a un fabulós Neymar i al gol final de Sergi Roberto.


Quarts de final de la UCL 2014-2015

Partit de quarts de final de la mateixa temporada que el de la fase de grups. Un Barça entrenat per Luis Enrique i amb la MSN a l'atac, es va imposar al PSG de manera còmoda.

En l'anada, com a visitant, el resultat va ser d'1-3, mentre que en la tornada, al Camp Nou, van guanyar per 2-0 (amb doblet de Neymar). Els blaugranes acabarien guanyant aquesta edició de la Lliga de Campions.


Fase de grups de la UCL 2014-2015

Un duel amb menys tensió que tots els altres. El PSG va guanyar per 3-2 el partit al Parc dels Prínceps mentre que el Barça va aconseguir la victòria al Camp Nou. El resultat va ser de 3-1, amb el trident MSN com a màxim protagonista


Quarts de final de la UCL 2012-2013

Messi celebrant un gol
Messi celebrant un gol contra el PSG en la temporada 2012-2013 (Reuters)

A la temporada 2012-13, els dos equips es van disputar el pas a les semifinals. El Barça, amb Tito Vilanova a la banqueta, jugava contra el PSG de Carlo Ancelotti.

A l'anada es va empatar per 2-2, i un dels moments importants de l'eliminatòria va ser quan Messi va ser substituït per lesió. A la tornada, el resultat va ser d'1-1, en un partit en què es van avançar els francesos i Pedro Rodríguez va aconseguir marcar el gol de l'empat. Els blaugranes es van classificar gràcies al valor dels gols com a visitant.


Final de la Recopa del 1997

El PSG venia de guanyar la Recopa l'any 1996. Una temporada després es va enfrontar contra el Barça a la final. Els culers, entrenats per Bobby Robson i amb Ronaldo com a estrella, van aconseguir el títol gràcies a un gol de penal del Fenómeno. Va ser la quarta i última Recopa guanyada pels blaugranes.


Quarts de final de la UCL 1994-1995

El precedent més antic és el dels quarts de final de la Champions de la temporada 1994-95. El Barça del Dream Team, dos anys després de guanyar la màxima competició europea, jugava contra un PSG amb estrelles com George Weah o David Ginola.

En l'anada, al Camp Nou, es va empatar per 1-1. Al partit de tornada, l'equip francès es va imposar per 2-1 eliminant a l'equip de Cruyff. Tot i això, el PSG no va arribar gaire més lluny, ja que el Milan de Capello els va eliminar a les semifinals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut