Lewandowski es queixa de l'expulsió
Lewandowski queixant-se de l'expulsió de Gil Manzano (Reuters)
Barça

Mateu Lahoz denuncia irregularitats en l'acta del nas de Lewandowski: "Em vaig quedar de pedra"

L'expulsió del polonès a Pamplona va ser una de les polèmiques més importants de fa dues temporades

Redacció Esport3Actualitzat

Hi ha polèmiques que tornen com bumerangs per molt que faci gairebé dos anys que van passar. En aquest cas, una revelació de l'exàrbitre Mateu Lahoz ha revifat l'enrenou del nas de Lewandowski. Cal posar context.

El Barça buscava la velocitat de creuer que li acabaria donant la Lliga 22-23 i els cracs esgotaven els últims dies abans de marxar al Mundial de Qatar. L'últim compromís dels culers abans del torneig de seleccions va ser la sempre difícil visita a l'Osasuna. Malgrat l'agònica victòria blaugrana, el partit serà recordat sempre per l'expulsió de Lewandowski per part de Gil Manzano i el posterior gest del polonès.

Mentre enfilava el vestidor el golejador es va tocar el nas, una acció que al seu país s'utilitza per acusar algú d'un excés de fanfarroneria. Va ser la manera amb què va expressar la frustració per una doble groga que considerava rigorosa. La resta ja és història: l'acta del partit va reflectir el greuge i Lewandowski va rebre una sanció de tres partits, un per la vermella i dos pel gest.

 

Segons Mateu Lahoz, aquesta acta de Gil Manzano va ser elaborada amb irregularitats. La redacció, segons va explicar el valencià, va estar induïda pel també excol·legiat Rubinos Pérez, actual número dos del comitè arbitral. Rubinos i Gil van aprofitar els minuts posteriors al matx per buscar informació del significat que el gest de Lewandowski té a Polònia. O cosa que és el mateix, el jutge del xoc no va descriure el que va veure al camp, sinó que va buscar la millor fórmula per induir al càstig del futbolista.

"Em vaig quedar de pedra", va reconèixer Mateu Lahoz a la COPE.

ARXIVAT A:
Lewandowski
Anar al contingut