Marta Torrejón celebra 20 anys a l'elit del futbol

Va començar a jugar amb nens a l'Espanyol i ara guanya Champions amb el Barça: ha viscut l'evolució del futbol femení en tota regla
Laura Brugués Saló Actualitzat

Marta Torrejón té 36 títols al seu palmarès entre l'Espanyol i el Barça. Aquest cap de setmana ha fet 20 anys que va debutar com a professional a la Superlliga Femenina amb l'Espanyol contra el Barça al Miniestadi i jugant de titular. La de Mataró només tenia 14 anys. La futbolista blaugrana ha viscut l'evolució del futbol femení en primera persona i ho ha explicat en una entrevista a TV3. Al seu palmarès, 36 títols: 9 amb l'Espanyol i 27 amb el Barça, entre els quals hi ha tres Champions.

Amb l'Espanyol va ser capitana i va guanyar la primera Lliga i quatre Copes. Al club blanc-i-blau, es va formar en equips de nens. 

"A l'Espanyol els primers tres anys amb el masculí en vaig aprendre molt. Eren nens que es preparaven per ser professionals a Primera Divisió. Hi havia molta intensitat, molta competitivitat, molt ritme de joc i molt de nivell", explica Marta Torrejón

A l'Espanyol i després els primers anys al Barça, on arriba el 2013, viu les desigualtats entre el futbol femení i el masculí. En els primers anys a l'Espanyol, quan estava a l'equip masculí, hi havia un autobús que recollia els nens. Però quan passa a l'equip femení blanc-i-blau, ja no hi ha bus i el seu pare l'havia de portar als entrenaments, que eren a les nou del vespre. Al Barça, al principi, els entrenaments eren a les set del vespre. 

"En els primers anys al Barça, et donaven el paquet de la roba a principi de temporada, te l'emportaves a casa i te la rentaves tu", explica la futbolista blaugrana

Al Barça va viure la professionalització de l'equip femení, fa nou anys, que les va portar a guanyar tres Champions. De tots els títols, es queda amb la primera Champions com el més especial, pel que va significar.

Marta Torrejón és la segona capitana del Barça, la segona amb més partits --supera els 400-- i acumula gairebé 70 gols. Com a millor companya de vestidor tria Alèxia Putellas.

"Porto molts anys compartint vestidor amb l'Alèxia. També vaig compartir-lo amb ella a l'Espanyol i hem vist créixer el futbol de la mà i pràcticament juntes", admet Marta Torrejón

Amb 34 anys i contracte fins al juny del 2025, Marta Torrejón no pensa en la retirada. Diu que encara té moltes coses per aportar i que gaudeix jugant a futbol amb la mateixa il·lusió de quan va debutar a l'elit amb 14 anys.

Recupera l'entrevista completa a Marta Torrejón:

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut