Marc Márquez, a Motorland (Reuters)
MotoGP

Marc Márquez vola a Motorland i torna a guanyar una cursa per primera vegada des del 2021

El cerverí confirma que el circuit d'Alcanyís se li dona bé i fa doblet: pole position i cursa esprint

Marc Márquez ja sap el que és guanyar una cursa amb Ducati. El vuit vegades campió del món ha posat fi a una sequera de gairebé tres anys sense victòries i s'ha imposat a la cursa esprint del Gran Premi de l'Aragó. És la confirmació que Motorland és un dels circuits que millor li escauen al de Cervera, que aquest dissabte ha culminat un doble triomf: cursa esprint i classificació. Des de l'octubre del 2021 al Gran Premi de l'Emília-Romanya, que el català no pujava a l'esglaó més alt del podi.

Márquez no ha deixat lloc a la sorpresa i s'ha escapat ja des de la primera volta, aprofitant la seva pole position. Darrere ell, Jorge Martín i Pedro Acosta s'han esbatussat pel segon lloc, que finalment ha recaigut en el madrileny. La festa ha estat completa a can Márquez ja que el germà petit, Àlex, ha firmat un molt meritori quart lloc.

"Pole" amb diferència

Abans d'aquest brillant triomf, Márquez havia sentenciat amb rotunditat la seva segona pole position de la temporada, imposant-se amb gran autoritat a tots els seus rivals en unes condicions molt canviants a conseqüència de la pluja, però que li han permès marcar el millor temps amb 1:46.766, avantatjant en més de vuit dècimes de segon els seus rivals més immediats; els espanyols Pedro Acosta i Jorge Martín i l'italià Francesco Pecco Bagnaia.

El pilot català havia aconseguit la pole position al Gran Premi d'Espanya de Jerez de la Frontera de l'actual temporada, cosa que no aconseguia des del Japó el 2019. En els entrenaments previs a la disputa de les classificacions, Marc Márquez ja va avisar de les seves intencions, ja que no va ser fins al final quan es va posar líder, però ho va fer amb més de mig segon d'avantatge sobre el seu perseguidor més immediat, Jorge Martín.