Markel Zubizarreta, del Barça a l'RFEF, i de l'RFEF a on?
Markel Zubizarreta, del Barça a l'RFEF, i de l'RFEF a on?
futbol

Markel Zubizarreta abandona l'RFEF 8 mesos després per una "oferta irrebutjable" que dispara els rumors

L'arquitecte del millor Barça de la història torna a orientar la seva carrera al futbol de clubs. Fora de la Lliga espanyola, això sí

Redacció Esport3Actualitzat

Markel Zubizarreta haurà estat el director del futbol femení de l'RFEF menys de 8 mesos. Per sorpresa, aquest divendres el basc ha anunciat que deixa el càrrec que va assumir al novembre --ja en l'etapa post-Rubiales--, prèvia desvinculació amb el Barça, on des del 2017 exercia de director esportiu. En té la culpa una "oferta irrebutjable", no tant en el pla econòmic, com "a nivell familiar". Zubizarreta, que ha explicat que treballar a la federació espanyola l'ha obligat a passar "3 o 4 dies a la setmana separat de la família", no ha revelat el seu destí, però ha reconegut que tornarà al futbol de clubs. Fora de la Lliga espanyola, això sí.

Malgrat el poc temps que ha ocupat el despatx de Las Rozas, Zubizarreta ha pogut reconduir algunes situacions enquistades amb la tornada de Patri Guijarro i les converses amb Mapi León i Pina. Marxa satisfet de deixar un ambient "més calmat", en referència a les tensions amb les futbolistes que van marcar el rubialisme, i prometent que les llavors que ha plantat donaran fruits: "En el futur hi haurà molts canvis en el futbol femení."

Com el seu pare, Andoni Zubizarreta, Markel s'ha guanyat, abans de fer els 40 anys, un prestigi edificant projectes esportius. Com el seu pare, també, sembla que travessa una etapa d'inquietud. El considerat arquitecte del millor Barça de la història va ser el responsable d'escollir Jonatan Giráldez com a entrenador després de l'adeu de Lluís Cortés, una decisió que va construir un fort vincle entre ells. Arribarà el dia de retrobar-se?

Quin és aquest misteriós destí?

El fet que a l'anunci només s'hagi omès el nom de la futura empresa de Zubizarreta ha disparat els rumors. Alguns periodistes bons coneixedors del futbol femení en el terreny global han ajuntat les pistes que el mateix Markel ha desgranat en la seva compareixença.

El primer que s'ha atrevit a donar un nom ha estat Kike Marín d'El Confidencial, que assegura que el de Mondragón hauria acceptat l'oferiment de liderar el projecte de la coreana Michele Kang, propietària de tres clubs, com són l'actual finalista de la Champions, l'Olympique de Lió, el London City Lionesses i, atenció, el Washington Spirit entrenat per Giráldez. En cas de confirmar-se la piulada, els camins de Zubizarreta i del gallec podrien retrobar-se als Estats Units.

Anar al contingut