Marc Vivés, nou director esportiu del Barça femení (CCMA)
Barça

Marc Vivés, relleu de Zubizarreta com a director esportiu del Barça femení

Vivés destaca per la seva etapa a la Federació Catalana, on va obrir la porta a l'actual entrenador del Barça Jonatan Giráldez

Redacció Esport3Actualitzat

Després de la sortida de Markel Zubizarreta al mes de setembre, el Barça buscava el relleu de qui havia estat l'arquitecte d'un equip que ha assolit l'elit d'Europa. Marc Vivés Usón (Barcelona, 4 de febrer de 1975) és el nou director esportiu del Barça femení, tal com ha anunciat el club aquest dimecres en un comunicat. Vivés ha estat segon entrenador del Vissel Kobe i director tècnic de la Federació Catalana de Futbol.

Vivés s'ocuparà de la direcció esportiva des de l'equip professional blaugrana a la base de la secció. El club presenta Vivés com un professional del futbol "procedent de l'elit, un acadèmic i alhora un investigador del futbol amb una dilatada carrera en què durant els darrers vint anys s'ha format un perfil que l'entitat ha entès que encaixa perfectament en les necessitats que cercava".

Marc Vivés al Vissel Kobe (Vissel Kobe)


Vivés també va col·laborar activament a desenvolupar i dirigir el projecte Orgullosa a la Federació Catalana, per fomentar i promoure el futbol femení. A la Federació, va participar com a director tècnic en el pla de formació de jugadores com Aitana Bonmatí, Patri Guijarro, Claudia Pina i Ona Batlle, entre d'altres. Vivés va obrir la porta a Giráldez a la Federació Catalana de Futbol, tal com l'entrenador blaugrana ha explicat en alguna entrevista.

"El barceloní haurà de ser impulsor del manteniment i la millora d'una de les seccions més valuoses i exitoses que té el FC Barcelona, el femení, vigent campió d'Europa i de la Lliga, torneig que segueix liderant enguany", diu el comunicat.
 

Aquesta és la trajectòria professional de Vivés, doctor en Ciències de l'Educació Física i l'Esport:

  • 2021-23: Entrenador personal a nivell tàctic de jugadors i jugadores de futbol d'alt rendiment.
  • 2019-21: Segon entrenador del Vissel Kobe (Japó). Primer entrenador en 4 partits.
  • 2018-19: Director tècnic del Futbol Base del Vissel Kobe (Japó).
  • 2015-18: Director tècnic de la Federació Catalana de Futbol.
  • 2015-18: Assistent tècnic de la selecció espanyola sub-17 i sub-19.
  • 2012-15: Seleccionador absolut de la categoria sub-18 de la Federació Catalana de Futbol.
  • 2008-11: Seleccionador absolut de la categoria sub-16 de la Federació Catalana de Futbol.

Vivés tindrà molta feina per fer, començant per la renovació del tècnic, Jonatan Giráldez. També acaben contracte a l'estiu un bon grapat de jugadores, com Alèxia, Patri Guijarro, Mapi León, Mariona Caldentey o Lucy Bronze.

 

Anar al contingut