Marc Soler celebra la victòria al capdamunt dels llacs de Covandonga (Europa Press)
Marc Soler celebra la victòria al capdamunt dels llacs de Covandonga (Europa Press)
Ciclisme

Marc Soler conquereix el port més mític de la Vuelta

El vilanoví s'imposa en la pujada als llacs de Covadonga, on Ben O'Connor salva el lideratge per només cinc segons

Redacció Esport3Actualitzat

Marc Soler (UAE) ha obtingut aquest dimarts el premi que s'estava mereixent des de l'inici de la Vuelta a Espanya, amb múltiples escapades que, fins ara, no havien arribat a bon port. Fins a tres vegades havia estat tercer d'etapa en aquesta edició, on pot gaudir de més llibertat de l'habitual per l'absència d'un cap de files sòlid al seu equip. Ja havia tastat la glòria del triomf parcial en les edicions del 2020 i el 2022, però la victòria als llacs de Covadonga és d'aquelles que lluirà amb lletres d'or al seu palmarès. Amb una importància que no està gaire lluny dels èxits en les generals del Tour de l'Avenir 2015 i de la París-Niça 2018. Es tracta de la pujada més mítica de la ronda espanyola, que compta amb vencedors tan populars com Marino Lejarreta, Pedro Delgado, Álvaro Pino, Lucho Herrera, Laurent Jalabert, Nairo Quintana, Thibaut Pinot o Primoz Roglic.

Soler ha entrat en l'escapada del dia juntament amb els seus companys Isaac del Toro i Jay Vine. Els acompanyaven altres corredors molt destacats com Matthew Riccitello (Israel), Oier Lazkano (Movistar) o Wout van Aert (Visma-Lease a Bike), que volia reforçar els seus lideratges en la regularitat i la muntanya. El belga, però, ha hagut d'acabar abandonant per una dolorosa caiguda.

Ja en la pujada als llacs de Covadonga, el vilanoví ha regulat molt bé i, a 7 quilòmetres de l'arribada, ha atrapat els dos ciclistes que s'havien destacat prèviament: Max Poole (dsm-firmenich) i Filippo Zana (Jayco AlUla). Els ha pogut deixar definitivament dos quilòmetres i mig després, per imposar-se amb 18 segons de marge sobre l'italià. La seva entrada a meta, enmig de la boira, està predestinada a ser una de les imatges més icòniques de la seva carrera.

O'Connor resisteix per la mínima

Per darrere s'ha viscut un nou capítol de la lluita per la classificació general, amb un Mikel Landa (T-Rex Quick-Step) molt valent que, tanmateix, com en la pujada al Cuitu Negru, ha acabat cedint temps en pagar els esforços del seu atac: 11 segons respecte a Primoz Roglic (Red Bull-Bora-Hansgrohe). L'eslovè ha mostrat la seva intel·ligència i, una vegada més, ha deixat agafar uns metres a Enric Mas (Movistar) i Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) per acabar-los atrapant amb facilitat. Això el consolida com el gran favorit a la victòria a Madrid. Tot i això, encara s'haurà d'esperar a vestir el mallot vermell, perquè l'australià Ben O'Connor (Decathlon AG2R) ha fet una defensa heroica del seu lideratge en els últims metres i l'ha pogut conservar per escassos cinc segons. L'etapa d'aquest dimecres, amb destí a Santander, és assequible, i no s'ha d'oblidar mai que mentre hi ha vida hi ha esperança.

ARXIVAT A:
La Vuelta
Anar al contingut