Marc Márquez
Marc Márquez, en una imatge d'arxiu (EFE)
MotoGP

Marc Márquez se sincera: "Ha tornat a ser un hivern molt difícil"

El pilot de Cervera ha parlat obertament sobre el complicat procés de recuperació de la seva lesió ocular

L'octubre del 2012 Marc Márquez va tenir una forta caiguda als entrenaments de Moto2 al circuit de Sepang. Era la seva primera temporada a la categoria i optava al títol gràcies a una remuntada èpica. El cerverí, però, va quedar fora de combat després que se li diagnostiqués diplopia. Era la primera vegada que Márquez tenia aquesta lesió ocular, que se li va tornar a reproduir el mes de novembre passat.

El català es va perdre el final de la temporada de MotoGP i va iniciar una coneguda i complicada recuperació. "Necessitava estar a casa, quiet, així que va ser bastant incòmode". Així mateix ho relata el mateix Marc Márquez en una carta publicada a la web de Box Repsol. El pilot d'Honda ha parlat obertament de tot el procés de recuperació en un hivern que "ha tornat a ser molt difícil".

"La veritat és que hi ha hagut bastanta incertesa, en alguns moments ha estat una mica caòtic, però potser es podria resumir dient que ha tornat a ser un altre hivern difícil. En alguns moments no sabia quan podria tornar a competir o si podria tornar a fer-ho, en reproduir-se la lesió de la diplopia. Han estat uns mesos realment difícils, amb la visió doble és complicat fer vida normal, i necessitava estar a casa, quiet, així que ha estat bastant incòmode."

"El Dr. Sánchez Dalmau, el meu doctor de confiança que també em va ajudar el 2012, em va aconsellar fer un tractament conservador, en què necessitava temps i paciència. I així ho he fet. Gràcies als seus consells, la recuperació ha estat tot un èxit. Estic molt agraït als doctors i als 'físios' que m'han tractat, i a tota la meva família i l'equip, que m'han ajudat en aquests moments tan difícils."

Marc Márquez tornarà al traçat de Sepang per participar en els tests de pretemporada de MotoGP. El cerverí tornarà a pujar a la seva Honda en els entrenaments que es faran els dies 5 i 6 de febrer al circuit de Malàisia. El d'Honda, a més de la diplopia, també posarà a prova l'estat de la lesió a l'espatlla que el persegueix des de fa dues temporades.

"Els tests de Sepang em serviran per veure com estic físicament i, sobretot, com tinc el braç respecte a l'any passat. També em servirà per veure el treball que ha fet Honda amb la nova moto i veure on estem. A més, estic desitjant arribar a la calor de Malàisia, perquè odio el fred, així que no veig el moment s'anar-hi i poder tornar a la rutina com a esportista."

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
Anar al contingut