Motor

Marc Márquez marxa a viure a Madrid, forçat pels problemes de salut

Als seus 29 anys acabats de fer, el Tro abandona la seva estimada Cervera per estar a prop del metge de Rafa Nadal

Redacció Esport3Actualitzat

De la capital de la Segarra, de menys de 10.000 habitants, a una metròpoli com Madrid, de més de 3,2 milions. Els problemes de salut que estan entrebancant la seva carrera des de fa dos anys han forçat Marc Márquez a mudar-se per primera vegada en els seus 29 anys, fets aquest mateix dijous. En lloc d'anar-se'n a Andorra com han fet molts dels seus rivals a Moto GP, el Tro sempre havia residit a Cervera, on ha pogut seguir l'estil de vida que més li agrada envoltat dels amics i la família.

La lesió a l'húmer que va partir al juliol de 2020 i els episodis de visió doble que ha arrossegat en els darrers mesos i que li van impedir acabar l'últim campionat, han arraconat a un segon pla el vuit vegades campió del món i, fins i tot, li han fet pensar en la possibilitat d'una retirada prematura. En una entrevista a "El partidazo de Cope", Márquez ha resumit com han estat els darrers mesos, marcats per la diplopia que el va obligar a aturar del tot l'activitat per evitar els constants marejos:

La retirada era una opció real. Aquest hivern hi havia opcions que no pogués tornar a córrer. El metge em va dir que era probable recuperar la vista per fer una vida normal, però no per posar-me a 250 km/h amb una moto, perquè em quedarien seqüeles.

Però Márquez no està disposat a rendir-se. Amb tot, la temporada passada va guanyar tres grans premis i ara ha pres una decisió difícil per recuperar el seu millor nivell. A Madrid es posarà en mans de l'equip d'especialistes del traumatòleg Ángel Ruiz Cotorro, metge de la Federació Espanyola de Tenis i especialista de confiança de Rafa Nadal, un dels grans referents de Márquez.

Quan va guanyar l'Open d'Austràlia m'hi vaig sentir molt identificat i vaig sentir enveja. Aquest moment el vull viure jo també.

Ruiz Cotorro ha ajudat el guanyador de 21 Grand Slams a superar els seus problemes al genoll i al peu, i ara mirarà de repetir els bons resultats amb el cerverí, que ja ha informat que s'instal·larà a la rodalia de Madrid per mantenir la vida serena que li ha proporcionat, fins ara, la seva estimada vila natal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut