La Juventus travessa una època convulsa
La Juventus travessa una època convulsa
Futbol

Mal menor per a la Juventus: fora d'Europa l'any que serà de Conference League

La Vecchia Signora veia bé rebre la sanció aquesta temporada. La UEFA també multa el Chelsea

Redacció Esport3Actualitzat

Després de ser sancionada amb 10 punts pel cas plusvàlues en el campionat italià, la Vecchia Signora serà castigada amb l'expulsió de la Conference League la temporada que ve. L'equip "bianconero" veia amb bons ulls rebre la sanció aquesta temporada, quan hauria de disputar la tercera competició continental i, així, quedar net per a un hipotètic futur amb l'equip classificat per a la Champions, el seu hàbitat natural.

El Corriere dello Sport, fins i tot, va arribar a parlar d'un acord entre la Juve i la UEFA per complir sanció el curs 23-24 a canvi que el club torinès es comprometés a no presentar reclamació al TAS. I així serà, no apel·larà la sentència tot i "no compartir la interpretació que s'ha donat a les nostres tesis de defensa i seguir fermament convençuts de la correcció de les nostres accions".

La sala primera del Comitè de Control Financer de Clubs de la UEFA ha anunciat aquest divendres que exclou la Juve per possibles infraccions de les normes de llicències de clubs i joc net financer de l'organisme presidit per Aleksander Ceferin.

"La sala primera de la CFCB conclou que la Juventus va violar el marc normatiu de la UEFA i va incomplir l'acord de resolució signat l'agost del 2022. En conseqüència, la sala primera del CFCB va rescindir l'acord de resolució celebrat amb el club i va decidir excloure la Juventus de la competició masculina de clubs de la UEFA 2023/24."

A més, imposa al club italià una sanció de 20 milions d'euros, dels quals 10 són "condicionals" i només s'executaran si els estats financers anuals del Juventus per als exercicis 2023, 2024 i 2025 no compleixen els requisits comptables.

Fa només quatre dies, la UEFA va admetre finalment l'Osasuna en la mateixa competició, la Conference League, després que l'hagués expulsat per haver arreglat partits el 2013. També la setmana passada va acceptar provisionalment la participació del Barça a la Champions, que arrencarà al setembre.

Multa de 10 milions d'euros al Chelsea

La UEFA també ha conclòs que el Chelsea va infringir en el passat el reglament sobre la concessió de llicències als clubs i el joc net financer de la UEFA. L'antiga propietat del club anglès, amb Roman Abramovich al capdavant, hauria presentat informació financera incompleta al màxim organisme continental entre el 2012 i 2019.

Des de l'arribada de Todd Boehly, els londinencs van col·laborar en l'enviament d'informació i ara han acceptat pagar una sanció de 10 milions d'euros "per resoldre completament els assumptes denunciats".  

Anar al contingut