Jonatan Giráldez dirigint el seu nou equip (@WomensGameMIB)
FUTBOL

Magic Johnson i Jonatan Giráldez s'uneixen per fer créixer el futbol femení

La llegenda del bàsquet es converteix en un dels inversors del Washington Spirit de l'exentrenador del Barça femení

Jonatan Giráldez va marxar de Catalunya per emprendre una nova aventura futbolística als Estats Units després de guanyar-ho tot amb el Barça femení. Es va fer càrrec del Washington Spirit, que competeix a les Lligues Professionals Femenines de Futbol dels Estats Units (NWSL), la màxima categoria. Ara, el club ha incorporat un sorprenent nou inversor: l'exjugador de bàsquet Earvin Magic Johnson.

En una entrevista a la CBS, Johnson ha assegurat que aposta pel futbol femení per fer-lo créixer:

"Em vull assegurar que aquest esport, el futbol femení, pugui créixer."

El mite de l'NBA, que va guanyar l'or olímpic a Barcelona 92, té una de les fortunes més grans del món. I és que Johnson no només va ser un atleta llegendari, sinó que també és un empresari potent. L'abril del 2023 va comprar el Washington Commanders per 6.000 milions de dòlars, amb la qual cosa va marcar una xifra rècord en la història de la National Football League (NFL).

El projecte de Jonatan Giráldez tindrà més múscul econòmic per aspirar a guanyar el campionat, un títol mai aconseguit per aquest jove club americà, fundat el 2012. Amb 18 jornades disputades, el seu equip ocupa el segon lloc a la classificació, a sis punts de l'Orlando Pride, i té a tocar el bitllet per a les rondes finals.

Anar al contingut