Marie-Louise Eta, en un partit amb el filial de l'Union Berlín
Marie-Louise Eta, en un partit amb el filial de l'Union Berlín
Futbol

L'Union Berlín fa un pas històric per la igualtat i tindrà una dona assistent a la banqueta

Marie-Louise Eta, de 32 anys, serà la primera dona a ser assistent en una banqueta d'un equip masculí

Redacció Esport3Actualitzat

L'Union Berlín està a punt de fer història en la igualtat de gènere. L'equip de la capital alemanya ha decidit acomiadar el seu entrenador després de catorze partits consecutius sense guanyar. 

Mentre no troben un altre entrenador, han confiat en el de l'equip sub-19, Marco Grote, per portar l'equip. Grote té com a entrenadora assistent l'exjugadora del Werder Bremen Marie-Louise Eta, que amb 32 anys es convertirà, encara que sigui de manera provisional, en la primera dona a seure en una banqueta masculina com a assistent d'un equip de Primera Divisió d'una gran lliga com l'alemanya.

Eta entrena des del 2019 i ja ha passat per diverses categories inferiors de la selecció alemanya femenina. Aquesta temporada va començar d'assistent al filial de l'Union Berlín i ara li ha arribat l'oportunitat de treballar amb un equip masculí de primer nivell.

L'Union Berlín, un equip diferent

L'Union Berlín és un equip històric de la capital alemanya situat a la zona que un dia va ser l'RDA. És un club humil, proper i amb un esperit obrer molt arrelat en la seva gent. L'entrenador Urs Fischer va fer història la temporada passada portant l'equip a ser quart de la Bundesliga i a classificar-se per jugar la Champions League per primera vegada a la seva història. 

 

Anar al contingut