Lamine Yamal està de vacances, però ja s'ha posat la samarreta del Barça 2024-25
Lamine Yamal està de vacances, però ja s'ha posat la samarreta del Barça 2024-25
barça

L'únic rècord que (encara) no ha batut Lamine Yamal

Un repte destaca entre la resta de cara a la seva primera temporada a les ordres de Flick

Redacció Esport3Actualitzat

Lamine Yamal s'ha convertit en un dels noms més destacats d'aquest estiu. Sense cap mena de dubte, ha estat el jugador revelació de la temporada i va camí de ser un dels millors jugadors del món. Indiscutible al Barça i a la selecció espanyola, l'estrella de l'Eurocopa als 17 anys ja ha deixat la seva empremta al llibre dels rècords del futbol.

Des del seu debut professional amb el Barça l'abril del 2023, sota la direcció de Xavi Hernández, el jove del barri de Rocafonda ha evolucionat exponencialment com a jugador i ha destacat tant al club blaugrana com a la selecció espanyola.

Trencant tots els rècords

Lamine Yamal és el "nen dels rècords". Amb només un any en l'elit del futbol, ha trencat un seguit de marques que semblaven impossibles de superar. Entre aquests rècords, destaca el de jugador més jove a debutar i marcar amb el Barça, donar una assistència o debutar en la Champions, per exemple.

Posats a esperonar-lo per seguir superant marques, n'hi ha una que encara no ha batut. Convertir-se en el jugador més jove a guanyar una Champions. El registre pertany al portuguès António Simoes, campió d'Europa la temporada 1961-62 amb el Benfica quan només tenia 18 anys i 139 dies.

Aquest estiu, el jugador del Maresme ha fet història a nivell de seleccions en la seva estrena en una gran competició:

  • Jugador més jove a debutar a l'Eurocopa (16 anys i 339 dies)
  • Assistent més jove en la història de l'Eurocopa (16 anys i 339 dies)
  • Golejador més jove en la història de l'Eurocopa (16 anys i 362 dies)
  • Jugador més jove a jugar una final de l'Eurocopa (17 anys i un dia)
  • Jugador més jove a guanyar un trofeu amb la seva selecció (17 anys i un dia). Supera Pelé, que va guanyar el Mundial del 1958 amb 17 anys i 249 dies.

Reconeixement mundial

El jove mataroní ha captat l'atenció de tots els seguidors de futbol. Als 17 anys, ha acabat l'Eurocopa com a màxim assistent, amb quatre assistències, a més de marcar una diana clau en les semifinals contra França. A més ha estat escollit com a millor gol de la competició. També ha estat designat com el millor jugador jove del torneig per la UEFA i hauria guanyat el Golden Boy 2024, segons va afirmar un membre del jurat a l'"Onze" d'Esport3.

Lamine Yamal ha rebut elogis de figures destacades del món de l'esport:

  • Rio Ferdinand, exjugador anglès: "Lamine Yamal fa coses il·legals. Una persona de 16 anys, gent."
  • Gary Lineker, exjugador anglès del Barça: "Recordeu el seu nom. Adeu."
  • Jamal Musiala, jugador del Bayern de Múnic:"Estar a aquest nivell als 16 anys és una bogeria."
  • David Villa, exjugador del Barça: "És únic i especial."
  • Aleksander Ceferin, president de la UEFA: "Per a mi és el millor jove del món i podria ser molt aviat el millor del món en general."

Un moment dolç personalment

A més dels seus èxits professionals, Lamine Yamal viu un moment dolç en la seva vida personal. En la celebració després de la final de l'Eurocopa contra Anglaterra, es va veure el jugador acompanyat pel seu cercle més proper, incloent-hi els seus pares, Mounir Nasraoui i Sheila Ebana, el seu germà petit Keyne, familiars, amics i la seva parella, la influencer barcelonina Alex Padilla.

També es va poder veure Lamine Yamal durant la celebració amb una bandera blaugrana. Malgrat que molts puguin pensar que es volia recordar del Barça en el seu primer gran moment com a professional, el jove de 17 anys va decidir dur la bandera de Mataró, en una picada d'ullet als seus orígens a la capital del Maresme, especialment al barri de Rocafonda.

Aniversari i doble tasca superada

Amb una temporada increïble, Lamine Yamal ha començat els seus 17 anys de la millor manera. El passat 13 de juliol va celebrar el seu aniversari amb la concentració de la "roja" a Alemanya, desitjant aixecar el trofeu de l'Eurocopa l'endemà contra Anglaterra.

A més, va rebre un homenatge molt especial durant el concert d'Estopa a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, on els germans Muñoz li van dedicar un càntic: "Lamine, Yamal, cada dia te quiero más".

Amb totes les competicions acabades, Lamine Yamal ja gaudeix d'unes vacances ben merescudes, després superar els deures que tenia per a aquest any: aprovar l'ESO i guanyar l'Eurocopa. A la tornada del descans l'espera la primera experiència a les ordres de Hansi Flick.

La publicació de Lamine Yamal celebrant el doble èxit del seu millor estiu
ARXIVAT A:
Lamine Yamal
Anar al contingut