L'RFEF es resisteix: Rocha no dimitirà i anuncia canvis de forma "progressiva"
Pedro Rocha, president interí de l'RFEF, es mantindrà fins a les eleccions del 2024 (Europa Press)
Futbol

L'RFEF es resisteix: Rocha no dimitirà i anuncia canvis de forma "progressiva"

Pedro Rocha es manté al capdavant de la Federació per "liderar la transició" i reclama comprensió a les jugadores i a la societat

Redacció Esport3Actualitzat

Després del contundent comunicat en què les jugadores de la selecció espanyola demanaven canvis estructurals per tornar a ser convocables, l'RFEF ha mogut fitxa, però poc. Una de les exigències de les futbolistes és la dimissió del president de la Federació, Pedro Rocha, però l'RFEF ja ha anunciat en un comunicat aquest divendres a la tarda que serà ell mateix qui "liderarà el procès de transició" de l'organisme.

Els presidents de les federacions territorials li donen suport, malgrat la negativa de les jugadores. A banda, l'RFEF ha anunciat "decisions rellevants" i ha demanat un "temps prudencial per estabilitzar primer i progressar després".

D'aquesta manera responen a les demandes de les jugadores, que exigeixen una reestructuració de l'organigrama del futbol femení, del gabinet de la presidència i la secretaria general, de l'àrea de comunicació i màrqueting i de la direcció d'integritat.

També demanaven la dimissió de Rocha, però el president interí ho seguirà sent fins a les properes eleccions, que s'espera que siguin el primer trimestre del 2024. L'RFEF demanarà autorització al Consell Superior d'Esports (CSD) perquè la seva junta directiva i la junta gestora segueixin al capdavant de l'entitat fins que se celebrin aquestes eleccions l'any vinent.

"Volem mostrar el compromís absolut i real per seguir fent canvis imprescindibles que recuperin el funcionament de l'entitat. Aquesta institució està convençuda que les transformacions són necessàres, i per això es realitzaran amb la màxima celeritat possible, de forma progressiva."

Aquest mateix divendres l'RFEF ha posposat sense nova data la presentació i l'anunci de la primera convocatòria de la nova seleccionadora femenina, Montse Tomé, per als primers partits de la Lliga de Nacions contra Suècia el dia 22 i Suïssa el dia 26.

De moment Tomé no tindrà quasi cap jugadora disponible, i falta veure si aquest comunicat de compromís de l'RFEF parlant de canvis "progressius" té algun efecte perquè les jugadores canviïn de posició.

Rocha ha demanat a la societat i a les jugadores diàleg, comprensió i cooperació:

"És fonamental que les internacionals, els mitjans de comunicació i la societat així ho entenguin i ens ajudin. Hi ha molt en joc i n'hem de ser conscients."

De moment, 39 jugadores, entre elles 21 campiones del món, no estan disponibles per a la convocatòria d'aquestes dues cites, i l'RFEF ha anunciat decisions rellevants però sense concretar detalls ni terminis. 

Jorge Vilda, fora, i Montse Tomé, primera dona seleccionadora femenina de futbol amb Espanya
Tomé amb Alèxia, durant un entrenament (EFE)

Noms com el secretari general, Andreu Camps, o d'altres afins a Luis Rubiales, com Miguel García Caba, Francis Hernández, Pedro González Segura o el portaveu Javier Gómez Matallanas, continuen dins de l'RFEF.

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut