L'origen de l'enemistat entre Laporta i Al-Khelaïfi: Barça-PSG, rivalitat també a la llotja
Els presidents de Barça i PSG, Joan Laporta i Nasser al-Khelaïfi (Europa Press)
Barça

L'origen de l'enemistat entre Laporta i Al-Khelaïfi: Barça-PSG, rivalitat també a la llotja

L'intent d'apropament d'un dels dos presidents cap a l'altre ha estat ignorat els últims dies

Redacció Esport3Actualitzat

L'eliminatòria entre el Barça i el PSG cada cop és més a prop. La rivalitat esportiva entre els dos equips és evident, però la tensió entre els dos clubs va més enllà. La rivalitat és també institucional. La relació entre els dos presidents, Joan Laporta i Nasser al-Khelaïfi, està lluny de ser com una bassa d'oli.

El pòdcast "Barça Reservat" ha evidenciat la mala maror entre els dos màxims responsables, que hauran de trobar-se d'aquí pocs dies als dinars de directives previs a l'eliminatòria de quarts de la Champions, i a les llotges. Precisament la llotja va ser l'escenari de l'últim episodi evident de tensió.

Laporta va guanyar les eleccions el 8 de març de fa tres anys i el dia 10 d'aquell mes feia el primer desplaçament amb l'equip com a president electe. Era, precisament, París. A l'anada el PSG havia guanyat al Camp Nou 1-4, i Al-Khelaïfi va protagonitzar una escena a la llotja del Camp Nou que molts recorden.

Quan es va xiular un penal per al Barça, i en presència del president de la UEFA, Aleksander Ceferin, el dirigent del PSG va aplaudir el president de la gestora blaugrana, que en aquell moment era Carles Tusquets, i va increpar altres dirigents de la UEFA.

Aquesta actitud desproporcionada va ser una mostra explícita de l'animadversió d'Al-Khelaïfi amb el Barça. Al partit de tornada, en què ja hi era Laporta, la trobada amb el president del PSG no va anar gens bé.

D'on ve la mala maror?

La relació amb Qatar és un tema cabdal. Al-Khelaïfi té entravessat el Barça per la renúncia al patrocini de Qatar. El president del PSG, nascut a la capital de Qatar, Doha, no oblida el canvi de patrocinador cap a Rakuten.

Un altre motiu de la tibantor entre Laporta i Al-Khelaïfi és la Superlliga. Laporta n'és un gran defensor i el qatarià s'ha erigit en el gran aliat de la UEFA en aquest sentit.

La sortida de Dembélé l'estiu passat segur que encara cou en la cúpula blaugrana.

Intent d'apropament

En els últims dies s'ha intentat rebaixar la tensió. Segons "Barça Reservat", hi ha hagut un missatge de WhatsApp d'un dels dos presidents cap a l'altre felicitant-lo per una qüestió. No hi ha hagut resposta. "Ghosting", "deixar en vist", com n'hi vulguin dir. Ben aviat hauran de creuar mirades.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut