L'Orient Express francès, en una imatge de la vuitena jornada de la Copa Louis Vuitton (Reuters)
L'Orient Express francès, en una imatge de la vuitena jornada de la Copa Louis Vuitton (Reuters)
COPA AMÈRICA DE VELA

L'Orient Express francès, primera eliminació de la Copa Amèrica

L'equip gal ha quedat fora de la competició després de perdre clarament contra l'INEOS Britannia en la primera regata de l'última jornada

Miquel RibasActualitzat

A la base de l'Alinghi Red Bull Racing hi havia animació, però la processó anava per dins. L'equip suís estava pendent del que fes l'Orient Express francès per saber si estava obligat a guanyar la seva regata contra el Luna Rossa. Finalment, l'equip gal ha quedat fora de la competició després de perdre clarament contra l'INEOS Britannia en la primera regata de l'última jornada. 

Precisament els britànics, amb Ben Ainslie i Dylan Fletcher de timoners, han acabat primers a la fase de classificació de la Copa Louis Vuitton després d'un emocionant desempat contra el Luna Rossa, que han guanyat per 42 segons. Aquesta victòria els dona el privilegi d'escollir el seu rival a les semifinals entre el Luna Rossa, l'American Magic i l'Alinghi. Les eliminatòries, al millor de cinc victòries, començaran el 14 de setembre, i es promet màxima tensió en cada regata.

L'equip defensor, el Team New Zealand, ha tornat a demostrar la seva indiscutible superioritat amb un domini aclaparador. En l'última regata abans de la final de la Copa Amèrica, els neozelandesos s'han imposat a l'American Magic amb un avantatge contundent de 2 minuts i 37 segons. Ara, el defensor del títol descansarà fins a la gran final, on tornarà a lluitar per mantenir el trofeu.

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
Anar al contingut