Xavi, dirigint-se a l'afició durant el parlament previ al Trofeu Joan Gamper
Xavi dirigint-se a l'afició durant el parlament previ al Trofeu Joan Gamper
barça

L'opinió de Xavi sobre l'entorn que engega el debat al barcelonisme

El tècnic assumeix amb resignació l'alta exigència que caracteritza l'ADN blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

"Aquest és el club més difícil del món perquè guanyes 0-1 i estem veient el got mig buit". Xavi Hernández va pronunciar aquesta sentència a la sala de premsa Do Dragao. En les seves paraules s'hi va veure una barreja de resignació i l'esperança de qui voldria rebaixar l'alta exigència que caracteritza l'ADN blaugrana.

Però com ja lamentava Johan Cruyff fa més d'un quart de segle, l'entorn del Barça és indomable. Tres dies després Xavi ha repetit la mateixa idea aprofitant una pregunta sobre la "injusta" consideració d'un dels seus migcampistes favorits, Frenkie de Jong.

"L'entorn del Barça té una capacitat d'infravalorar els jugadors tremenda. Un futbolista que és un 8, és un 6. Un que és un 10, és un 8. I això és així, per això el jugador del Barça ha de ser molt fort mentalment."

Al centenari Xavi --dimecres va complir 100 enfrontaments a la banqueta--, que minuts abans havia sortit en defensa d'Oriol Romeu, no li estranya que els nous fitxatges s'estranyin de la qualitat dels seus companys quan comencen a entrenar amb ells. Creu que arriben condicionats per les crítiques:

"Per això és tan difícil jugar aquí, el que intentem és donar-los confiança. Els nostres jugadors ja han demostrat que poden guanyar però segueixen sent criticats. Els nous fitxatges se sorprenen perquè han sentit com se'ls critica. De Jong, per exemple, és un dels millors del món. Això és el Barça amic."

Només arribar a les xarxes, les paraules de l'egarenc han engegat el debat entre el barcelonisme. Observant la seva intacta capacitat d'influència, l'entorn ha d'evolucionar o seguir posant el llistó alt? Ja diuen que qui més t'estima...

Anar al contingut