Joan Laporta, en una imatge d'arxiu

Llums i ombres dels tres anys de mandat de Joan Laporta

Ja han passat tres anys des que Joan Laporta va ser proclamat president del Barça. En el seu cas afrontava una segona etapa com a màxim dirigent culer plena d'entrebancs i obstacles. La crisi econòmica i els problemes esportius han donat peu a decisions encertades, algunes polèmiques i també ensopegades
Redacció Esport3
TEMA:
Laporta

Joan Laporta es proclamava guanyador de les eleccions al FC Barcelona ara fa tres anys. Conscient de la situació crítica que vivia el club animava als socis a superar les dificultats i recuperar l'alegria. Un diagnòstic previ que s'ha confirmat en els 3 anys posteriors, perquè el seu mandat, fins ara, dona peu a llums i ombres, a encerts i desencerts que reflecteixen el moment delicat que viu l'entitat.

Llums

  • Economia d'Emergència. En prendre possessió del càrrec, Joan Laporta es va trobar una economia del club al límit que el va obligar a prendre decisions doloroses i renegociar un deute disparat. Unes mesures que van permetre sobreviure a l'entitat en l'àmbit esportiu.
  • Espai Barça. Després d'anys aturat, el president barcelonista va decidir reactivar la construcció del nou estadi. Una proposta avalada pels socis i que hauria de permetre a l'equip tornar a casa el novembre d'aquest any.
Imatge virtual del projecte del nou Camp Nou, plat principal de l'Espai Barça
  • Èxits esportius. Malgrat l'ofec econòmic la temporada passada van aconseguir proclamar-se campions de lliga i de la Supercopa espanyola. Uns èxits que van arrodonir la resta de seccions professionals ja que totes van guanyar el campionat domèstic.
  • Projecte de la Superlliga. Les pressions de la UEFA sobre el Barça i el Madrid no han servit per frenar el projecte de crear una nova competició al marge de la Champions. La sentència del Tribunal de Justícia Europeu avala la possibilitat de generar una Superlliga al marge de les organitzacions futbolístiques actuals.

 

Ombres

  • L'adéu de Messi i Koeman. Joan Laporta just entrar de president es va trobar amb la renovació de Messi. Tot i que en campanya electoral va dir que ho arreglaria sense problemes, al final el jugador argentí va acabar marxant i la sortida del millor jugador de la història del club sempre serà una taca al seu currículum presidencial.

    Tampoc va gestionar amb encert el cessament de Ronald Koeman, una llegenda del club que també sortia per la porta del darrere.
Laporta i Messi, en una imatge d'arxiu
  • Les palanques. La venda d'actius del club ha estat una sortida d'emergència per solucionar el dia a dia, però una hipoteca d'una part dels ingressos a mitjà i llarg termini. De fet, no han servit per consolidar un projecte esportiu guanyador ni per solucionar encara la fràgil salut econòmica de l'entitat.
  • Dimissió d'alts càrrecs. L'organigrama inicial de la presidència de Joan Laporta ha estat marcat per un creixent degoteig d'alts executius que han abandonat el Barça. Des de Jaume Giró, que renunciava a ser directiu abans de la presentació dels avals, passant pel primer director general, Ferran Reverter, el director de futbol, Mateu Alemany, el secretari tècnic, Jordi Cruyff, i la més recent, la directora corporativa, Maribel Meléndez. Persones de pes en el dia a dia del club que han acabat allunyant-se.
  • Cas Negreira. L'escàndol del Cas Negreira ha esclatat durant el mandat de Joan Laporta. Malgrat que els inicis del lligam del club amb l'exvicepresident del CTA és anterior al primer mandat de l'actual president, el jutge del cas també l'ha acabat imputant, en contra del criteri de la mateixa fiscalia. Un cas polèmic, i malgrat que les investigacions judicials i policials no han pogut demostrar cap suborn del Barça a cap àrbitre, es presenta amb un futur judicial incert.
ARXIVAT A:
Laporta
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut