Lluís Cortés i Jordi Escura al tren que els ha portat a Polònia
Lluís Cortés i Jordi Escura al tren que els ha portat a Polònia
Futbol

Lluís Cortés deixa enrere Ucraïna: "Ja som a Polònia, en terra segura"

L'exentrenador del Barça femení, actual seleccionador ucraïnès, acaba la seva odissea de 55 hores, que va començar amb la fugida de Kíev coincidint amb l'ofensiva militar russa

Redacció Esport3Actualitzat

Lluís Cortès, exentrenador del Barça i ara seleccionador del futbol femení d'Ucraïna, i el seu preparador físic, Jordi Escura, ja han travessat la frontera ucraïnesa i són a Polònia, a bord d'un tren que els ha portat a l'aeroport on han d'agafar el vol de tornada a casa. Des de l'inici de l'ofensiva militar russa que els va obligar a abandonar Kíev, la matinada de dimecres a dijous, tots dos han viscut una odissea de 55 hores per carretera i en tren que han anat relatant en diferents vídeos.  

El darrer testimoni de Cortés, des del tren amb què han travessat la frontera en un viatge que ha necessitat 13 hores per recòrrer 100 quilòmetres.

El seu ajudant Escura ha compartit instants del periple en tren a través el seu compte de Twitter personal.

Abans, Cortés havia anat enviant missatges des de la furgoneta en què viatjava en uns vídeos en què anava narrant el seu periple a la carretera, camí de la frontera.

A primera hora del matí de dijous explicava  en una entrevista a Catalunya Ràdio com havia viscut la situació.

"El primer que hem fet és contactar amb l'ambaixada espanyola, que està avaluant la situació per enviar recomanacions concretes als espanyols residents aquí, però de moment tot és molt recent. També estem en contacte amb el nostre agent, que és ucraïnès i té contacte directe amb el president de la federació. (...) Jo no he sentit bombardejos, però ens ha despertat la sirena antiaèria. Vam arribar ahir i avui teníem previst volar a Catalunya."

En aquest àudio pots sentir l'entrevista sencera a Lluís Cortés.

 

La Lliga, suspesa de manera oficial 

La Federació d'Ucraïna ha notificat oficialment la suspensió de la Premier League ucraïnesa en virtut de la llei marcial que s'ha aplicat davant la intervenció mjilitar russa en territori ucraïnès.

 

Futbolistes brasilers del Dinamo i el Xakhtar demanen ajuda

Els futbolistes brasilers que juguen al Dinamo de Kíev i al Xakhtar Donetsk han penjat aquest vídeo a les xarxes en què demanen a les autoritats brasileres que els ajudin a fugir d'Ucraïna. S'han ajuntat en un hotel demanant col·laboració.

ARXIVAT A:
Ucraïna
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut