El Barça femení celebrant un gol contra el Reial Madrid (EFE)

L'irrisori premi econòmic de la Supercopa femenina en comparació a la masculina

Si el Barça guanya la Supercopa rebrà 25.000 euros, mentre que a la Supercopa masculina, el campió s'emporta vuit milions: sis per participar-hi, un pel títol i un altre per la condició de finalista
Redacció Esport3 Actualitzat

Diuen que les comparacions són odioses. En aquest cas, podrien resultar fins i tot ofensives. El Barça és el gran favorit per emportar-se la cinquena edició de la Supercopa d'Espanya de futbol, que es disputa a Butarque, el camp del Leganés.

Aquest dimecres s'enfronta al Reial Madrid (19 h, TV3). Una competició que mou unes xifres radicalment oposades a les de la masculina: el club que la guanyi rebrà 25.000 euros, una xifra irrisòria en comparació amb el volum de diners que mou la Supercopa masculina.
 


En l'edició del cap de setmana passat disputada a Riad, el Barça ha rebut sis milions d'euros per participar-hi i un milió d'euros com a finalista.

En cas d'haver guanyat el títol, com va fer el Reial Madrid, s'hauria emportat un milió més per la seva condició de campió. A cada equip, a més, li corresponen al voltant de 300.000 euros per les despeses d'hotel i desplaçament. 

 

El contracte per fer la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, signat el 2019 de la mà de l'expresident de la RFEF Luis Rubiales, estipula 40 milions d'euros per a la Federació Espanyola, que es reparteixen principalment entre el Barça i el Reial Madrid. Si els dos clubs fallen a la cita, la xifra baixa als 30 milions. I si falla un dels dos, és de 35 milions. 

El Barça és el gran dominador de la Supercopa amb tres de les quatre edicions disputades.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut