El-Kaabi és felicitat per un company després del seu hat-trick a Birmingham
El-Kaabi és felicitat per un company després del seu hat-trick a Birmingham
futbol

L'inesperat astre futbolístic que ha eclipsat Ferran Jutglà

L'arrencada de les semifinals de la Conference League va tenir un protagonista destacat

Redacció Esport3Actualitzat

Un parell d'hores després que l'Olympiacos de bàsquet forcés el cinquè partit del play-off d'Eurolliga, l'afició del Pireu va tenir un altre motiu de celebració. El seu equip de futbol va convertir-se en la gran sensació del primer assalt de les semifinals de la Conference League amb una victòria espaterrant al camp de l'Aston Villa (2-4).

Els de José Luis Mendilibar, guanyador el curs passat de l'Europa League amb el Sevilla, van passar per sobre dels pupils d'Unai Emery amb una actuació estel·lar del seu davanter centre, el marroquí Ayoub el-Kaabi. El hat-trick d'aquest futbolista, ni més ni menys que un estadi anglès, fa que aquest divendres tothom es faci la mateixa pregunta: qui és El-Kaabi?

Nascut a Casablanca fa 30 anys, el des de divendres màxim realitzador de la competició (8 gols) empatat amb l'israelià Zahavi, del Maccabi Tel-Aviv, ja eliminat, va arribar el passat estiu a Atenes "del no-res" procedent de l'Al-Sadd qatarià. Els més generosos el defineixen com una barreja de Didier Drogba i Samuel Eto'o i des que va aterrar a Grècia no hi ha qui el pari. També és màxim golejador de la kliga hel·lènica, amb 15 dianes.

El nou astre que no va anar al Mundial

L'exhibició d'Ayoub el-Kaabi, descartat pel seu seleccionador en l'últim Mundial, va eclipsar el meritori partit de l'exculer Ferran Jutglà i el seu Bruges a casa de la Fiorentina, on els belgues van tornar amb un 3-2 que els dona esperances de remuntada. L'osonenc es va quedar sense "sucar" en els 79 minuts que va disputar i, quan va ser rellevat pel noruec Vetlesen, el resultat encara era d'empat a 2.

Tant per a Jutglà com per a El-Kaabi, dijous vinent pot ser un gran dia. Somien la mateixa final i allà podrien trobar-s'hi. Per cert, la seu serà a Atenes, a la casa de l'AEK.

Anar al contingut