L'Alinghi durant la seva regata contra l'Ineos britànic
L'Alinghi durant la seva regata contra l'Ineos britànic (EFE)
Copa Amèrica de Vela

L'Alinghi i l'Orient Express lluitaran per entrar a les semifinals

L'equip suís i el francès competiran en l'última jornada de la round robin per l'última plaça per a les semifinals de la Copa Louis Vuitton

Redacció Esport3Actualitzat

L'American Magic dels Estats Units s'ha classificat matemàticament, aquesta tarda, per ser a les semifinals de la Copa Amèrica de Vela. Els nord-americans han superat l'equip francès de l'Orient Express en la penúltima jornada de la round robin. 

Aquest diumenge se la juguen l'Alinghi suís i els francesos. Aquests últims estan obligats a guanyar la regata contra l'Ineos britànic i que els suïssos perdin davant del Luna Rossa italià. Llavors, quedarien empatats a dues victòries i haurien de fer una regata de desempat per veure qui seria semifinalista. 

Tres competicions amb un calendari definit

Del 29 d'agost fins a principis d'octubre la competició estarà centrada a saber el "challenger", el desafiador per a la "match race" final, on l'espera el defensor: l'Emirates. En la "round robin" s'eliminarà un equip. En les semifinals, dos. I el guanyador de la final de la Copa Louis Vuitton lluitarà contra els neozelandesos, que ja s'han classificat directament.

La Copa Amèrica es decidirà entre el 12 i el 27 d'octubre. Qui guanyi abans 7 regates (d'un màxim de 13) serà el vencedor. Abans, el dijous 10 d'octubre, TV3 farà la transmissió en directe de la cerimònia inaugural.

Paral·lelament, es farà una Copa Amèrica Juvenil (del 17 al 26 d'octubre) i, per primera vegada a la història, la Puig Copa Amèrica Femenina (del 5 al 13 d'octubre), amb representació catalana i espanyola.

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
Anar al contingut