L'Himàlaia i Parets del Vallès, les dues cases de Sergi Mingote

L'alpinista català havia estat alcalde del seu municipi, Parets del Vallès, i estava molt conscienciat amb l'esport per a persones amb discapacitat

Redacció Esport3Actualitzat

La muntanya era la gran passió de Sergi Mingote i l'Himàlaia, la seva segona casa. El primer vuitmil va ser el Cho Oyu, el 1998. La primera ascensió a l'Everest va ser en solitari per la cara nord, el 2001. Dos anys després va fer-ho per la cara sud amb un equip de TV3. Va ser la primera vegada que es transmetia en directe la coronació d'un 8.000.

Les inquietuds polítiques el van portar a ser l'alcalde de Parets del Vallès durant set anys. Però l'esperit esportista i aventurer va ser més fort que la política i va tornar a l'Himàlaia amb el repte de superar un rècord: fer els 3 vuitmils més alts del planeta en un any. Aconseguit el rècord, el repte es va ampliar i va voler fer els 14 vuilmils en dos anys mentre feia d'ambaixador de la candidatura Barcelona-Pirineus, però la Covid va interrompre aquest repte a mig fer.

Sergi Mingote, en una imatge d'arxiu a l'Himàlaia

 

Va crear la fundació Onat, des d'on portava anys treballant per la inclusió dels discapacitats a través de l'esport i va crear els Premis Inclusius de l'Esport, la segona edició dels quals va tenir lloc fa un mes i mig amb la presència de Sergi Mingote.

Sergi Mingote tenia 49 anys. El K2 ha estat l'última aventura d'uns dels grans alpinistes del país.

El programa Esport Club ha dedicat un especial dedicat a la figura de Sergi Mingote.

 

ARXIVAT A:
Sergi Mingote
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut