Barça

L'exàrbitre Estrada Fernández dona la raó a Xavi en el gol anul·lat: "Ferran no interfereix, era gol"

L'analista del "Gol a gol" lamenta la doble vara de mesurar dels col·legiats, que van donar per bo un gol equiparable del madridista Joselu

Redacció Esport3Actualitzat

Desorientació al futbol estatal per la norma del fora de joc posicional, en especial després de veure la jugada polèmica del Granada-Barça. El controvertit Soto Grado, el mateix que va expulsar Xavi a la primera jornada a Getafe, s'ha tornat a convertir en protagonista en anul·lar el gol de Joao Félix al minut 93 que hauria consumat la remuntada blaugrana.

El col·legiat de La Rioja s'ha agafat a l'argument que Ferran Torres, per pocs centímetres en posició antireglamentària, intervenia en la jugada, una excusa que l'exàrbitre Estrada Fernández, analista del "Gol a gol" d'Esport3, ha deixat en paper mullat. El lleidatà s'ha mostrat contrariat per la decisió dels seus antics col·legues:

"L'assistent no pot aixecar la bandera perquè Ferran no toca la pilota, no molesta el porter i, per tant, no treu cap avantatge. El VAR hauria d'haver cridat l'àrbitre perquè apliqués el seu propi criteri."

Per tot plegat, Estrada considera que el gol "hauria d'haver estat vàlid" i reclama més transparència al col·lectiu que ell mateix ha representat a la màxima categoria: "Necessitem fer com altres lligues i escoltar el que diuen els àrbitres i el VAR".

Les seves paraules donen la raó a Xavi Hernández. El tècnic culer, de la mateixa opinió respecte a la no intervenció de Ferran en la jugada, ha lamentat que el quart àrbitre li digués que el valencià "havia tocat la pilota".

La realitat és que passa a més d'un metre del cap del 7 blaugrana.

La distància de la pilota i Ferran Torres

El precedent de Joselu ho acaba d'embolicar tot

Tot seria més fàcil de discernir si no fos que aquesta mateixa temporada un gol del Reial Madrid va pujar al marcador després d'una jugada equiparable. Va ser el primer de la visita del Getafe al Bernabéu.

En aquella ocasió, Joselu inicia la jugada en fora de joc i és el mateix davanter gallec qui acaba marcant. Entremig toca la pilota del defensa Djené, condició que Melero López va considerar suficient per validar la diana. Per Estrada Fernández, no obstant, el gol de Joselu no hauria d'haver valgut ja que la seva posició és massa pròxima al porter rival. "La pilota és molt a prop", ha assenyalat. Un desgavell.

 

 

Mira el resum del Granada-Barça (2-2)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut