Barça

Lewandowski es confessa a TV3: "Estic millor que fa 10 anys"

El davanter polonès repassa el seu moment personal i el de l'equip. Desvela com va mirar de convèncer Xavi perquè es replantegés la seva decisió de plegar a final de temporada. "En vam parlar, però vaig veure que només hi ha una opció", explica el polonès

Redacció Esport3Actualitzat

Dues assistències i un golàs de "killer". La millor versió de Robert Lewandowski va aparèixer al Metropolitano. El Barça es va exhibir contra l'Atlètic de Madrid i va donar un cop de puny sobre la taula. L'equip està ben viu, a la Lliga i a Europa. I ell diu que se sent millor que mai.

"Estic millor físicament que fa 10 anys. Amb 25 o 26 anys, no estava al nivell d'ara, o de fa dos anys. M'entreno molt i em sento molt bé físicament. Si em sento bé, tot és més fàcil."

Ha revifat Lewandowski i ha revifat el Barça, coincidint amb l'anunci de Xavi que plegaria a final de temporada. Des de llavors, l'equip no ha perdut cap partit, ha recuperat la segona posició a la Lliga i s'ha classificat per als quarts de la final de la Champions.

 

Lewandowski va ser dels jugadors que es va trobar amb Xavi, al seu despatx de la ciutat esportiva, perquè el tècnic es replantegés la seva decisió. No se'n va sortir.

"En vam parlar, però vaig veure que només hi ha una opció. Jo no vull pressionar-lo més."

"També és responsabilitat de l'equip. Ara parlem més de què podem fer per millorar i ser més efectius. No pensem si Xavi se n'anirà quan acabi la temporada. Juguem amb Xavi i volem guanyar amb Xavi."

Lewandowski fa broma amb Lamine Yamal
Lewandowski fa broma amb Lamine Yamal (EFE)

El "conseller" dels més joves

Amb 35 anys, Lewandowski és el més veterà de la plantilla. Comparteix vestidor, i alineació, amb més d'un menor d'edat. El polonès està sorprès amb el rendiment d'una nova fornada de la Masia encapçalada per Lamine Yamal o Cubarsí. Assumeix el seu rol de tutor.

"Tinc bona relació amb els joves. Abans de l'entrenament, o al camp, he d'intentar explicar-los coses que veig. Són jugadors molt bons, amb molta qualitat. Però també és important l'equilibri entre joves i experiència."

Tot i l'ascendència sobre aquests joves talents, a Lewandowski no li treu el son erigir-se en capità. "Sé que és important al vestidor. Ara no hi penso", diu.

Lewandowski celebra un gol amb el Barça (EFE)
Lewandowski celebra un gol amb el Barça (EFE)

Una celebració molt familiar

Aquesta temporada, suma 20 gols (13 a la Lliga), lluny dels registres d'anys enrere. Lewandowski, però, en promet més. El gest dels punys tancats ja s'ha convertit en una celebració marca de la casa. Va sorgir de manera imprevista, però confia repetir-lo sovint.

"Ho vaig parlar amb els amics i amb les meves filles, a casa. No hi ha cap gran història al darrere. Ho vaig fer un cop i em va agradar. He vist molts aficionats que feien la mateixa celebració, i em fa sentir orgullós."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

casas

ARXIVAT A:
Lewandowski
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut