Un banderí de córner a Goodison Park, l'estadi de l'Everton
L'Everton apel·larà una sanció que el deixa provisionalment en zona de descens (Reuters)
Futbol

L'Everton, sancionat per irregularitats financeres

Els "Toffees" perden 10 punts a la classificació i baixen a la penúltima posició, però apel·laran el càstig

Redacció Esport3Actualitzat

L'Everton ha estat sancionat amb la pèrdua de 10 punts pel trencament de les regles financeres i de sostenibilitat de la Premier League. El club dels "Toffees" va ser acusat per irregularitats econòmiques durant la temporada 2021-22, que van ser investigades per una comissió independent des del passat mes de març fins que un judici es va fer el mes passat.

Aquest divendres s'ha sabut la sanció, que deixa l'equip amb només 4 punts, en penúltima posició de la Premier League. El club de Liverpool ja ha comunicat que apel·larà la decisió.

La Premier League, en un comunicat, ha explicat els motius del càstig:

"La Premier va posar una queixa contra l'Everton i va referir el cas a una comissió independent a principis d'any. Durant els procediments, el club va admetre que havia trencat les normes de la competició, però l'extensió del greuge encara està en disputa. (...) La comissió va determinar que l'Everton havia perdut durant la temporada 2021-22 124,5 milions de lliures, cosa que supera el límit de 105 milions de lliures en tres anys que permet la Lliga. La sanció té efecte immediat."

 

 

Anar al contingut