L'onze de l'Europa contra el Badalona Futur, el 21 d'abril del 2024
L'onze de l'Europa contra el Badalona Futur, el 21 d'abril del 2024 (CE Europa: Maria Vidal)
FUTBOL CATALÀ

L'Europa es reforça per evitar l'hemorràgia de baixes

Àlex Pla, Noel i Àlex Cano (Capi) han renovat amb els escapulats fins al 2025 i se sumen als fitxatges de Jordi Cano, Pimentel i Escoruela

Redacció Esport3Actualitzat

L'Europa ja prepara la pròxima temporada a Segona Federació. L'eliminació dels play-offs en mans del Betis Deportivo va suposar un cop dur per als graciencs que omplien el Nou Sardenya gaudint del futbol de l'equip.

El bon nivell dels jugadors ha arribat a l'òrbita d'equips amb més pressupost i també de categoria superior. Per aquest motiu, el nou entrenador, Aday Benítez, té tot un repte al davant: configurar una plantilla igual de competitiva per evitar que la sortida de peces clau afecti el rendiment del club.

Comiats previsibles, però dolorosos

L'atac de l'Europa tindrà moltes cares noves. Javi Eslava deia adeu el 12 de juny passat i, quatre dies després, el Mèrida (Primera Federació) anunciava el seu fitxatge. No serà l'únic. Els màxims golejadors del club, amb 11 gols, també poden sortir de la Vila de Gràcia.

Segons va avançar Cazurreando, l'uruguaià Servetti està a punt de fitxar pel Juventud Torremolinos, equip malagueny que ha pujat a Segona Federació. El Sabadell té el nom d'Adri Gené a la llista de fitxatges.

Els primers a fer les maletes van ser Pau Torres --acaba cessió i torna a l'Atlètic Lleida-- i Makuemimo, que pocs dies després de l'últim partit s'acomiadava després de tres anys.

Al seu torn, aquesta setmana s'ha anunciat el comiat de Castell, Aliaga i Mario. Guillem Castell torna a la seva ciutat natal després de sis temporades a l'Europa. Jugarà a l'Atlètic Balears, una categoria per damunt dels escapulats. Víctor Aliaga va publicar dimarts una carta de comiat per als graciencs i Mario ha estat l'últim a sortir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mario Domingo (@mariodl95)

Els nous fixatges d'Aday

La fuga de talent ofensiu s'ha contrarestat amb dos fitxatges. El primer, el d'Eric Pimentel, el màxim golejador del grup català de Tercera Federació, amb 18 gols. Ve de L'Escala, on ha estat a les ordres del nou entrenador de l'Europa.

L'altra incorporació, un vell conegut del Nou Sardenya, Jordi Cano. Serà la tercera etapa del germà del capità. Aquesta temporada ha jugat al Terrassa.

Roger Escoruela és el substitut de Mario al lateral esquerre i ve del Compostel·la. La temporada 2019-20 va jugar al Sant Andreu, però té un historial d'equips més ampli: Gavà, Reial Unió, Vitòria, Olot, Prat, Formentera i Cerdanyola completen la llista, juntament amb gallecs i quadribarrats.

Es queden a casa

Àlex Cano va tancar la temporada expulsat en els minuts finals del duel contra el filial verd-i-blanc. Tanmateix, el mal regust va marxar ràpidament, després d'anunciar que renova per a la pròxima temporada.

Als 36 anys, és el jugador que més partits ha disputat amb l'Europa i vol arribar als 500. Aquesta temporada, sent central, també s'ha quedat a les portes d'entrar al top 3 de màxims golejadors de la història escapulada.

La setmana passada, es va fer oficial l'acord per a l'ampliació de contracte d'un any més del migcampista Noel Carbonell.

"M'agrada el barri, m'agrada l'afició, m'agrada el Nou Sardenya. Feliç de ser-hi una temporada més. Més Europa que mai!!

Instagram: @noelcarbonellbosch

Àlex Pla és l'última renovació anunciada per a la pròxima temporada. El migcampista creatiu i màxim assistent d'aquesta temporada continuarà a les files de l'Europa.

Busquen porter

Marc Vito va volar cap al Japó en una aventura amb el Nara a mitjans de gener. En aquell moment, el club va firmar en qualitat de cedit a Pau Torres. Ha acabat la temporada i només queda Joel Ruiz. Amb 21 anys, ha disputat dos partits molt importants amb victòria escapulada: 1-0 contra el Torrent i 2-1 amb el Badalona Futur.

Avui, el periodista terrassenc André Jensen avança l'interès pel porter del Manresa Óscar Pulido.

Anar al contingut