ciclisme

L'etapa que prometia relaxació acaba entrant a la història: primer triomf d'un africà negre al Tour

L'eritreu Girmay creua el primer la meta de Torí en la jornada amb més quilometratge de la ronda francesa, prèvia a l'ascensió al Galibier

Redacció Esport3Actualitzat

Si algú ho havia d'aconseguir, havia de ser ell. L'eritreu Biniam Girmay ha entrat a la història com el primer africà negre a guanyar una etapa del Tour de França, en un nou capítol de primeres vegades per al seu continent en l'esport de les bicicletes. Amb només 24 anys, el mateix Girmay també consta com el primer a vèncer al Giro d'Itàlia --un triomf després del qual va acabar a l'hospital per culpa del xampany del podi--, així com en una clàssica de prestigi mundial, la Gant-Wevelgem belga. Ambdues fites, del 2022.

El velocista de l'Intermarché ha estat el primer a creuar la meta de Torí en la jornada amb més quilometratge de la ronda francesa, la tercera del calendari, prèvia a l'ascensió alpina de dimarts al Galibier. Un dilluns que prometia relaxació després de les nervioses etapes inaugurals de Florència i Bolonya i que també ha acabat comportant un canvi de líder. Tadej Pogacar, de l'UAE, s'ha tret pressió cedint el mallot groc a l'equatorià Richard Carapaz, de l'EF, empatat a temps amb l'eslovè però millor classificat a la línia d'arribada de la capital del Piemont.

La falsa escapada, moment surrealista per començar l'etapa

Els compassos inicials de l'etapa han estat marcats per una escapada de dos companys de l'equip Uno-X, Johannes Kulset i Jonas Abrahamsen, que ha acabat resultant una ficció. Només volien separar-se del pilot i buscar avantatge per orinar. La llàstima és que aleshores les càmeres ja n'estaven pendents. Un cop han fet les seves necessitats, han esperat quiets fins que tornés a passar el gran grup, una anècdota que ha contribuït a viure la jornada com una etapa de transició.

Dimarts el Tour ja entra a França i deixa enrere el tríptic italià.  

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut