Fermín, Lamine, Cucurella. Olmo i Èric són alguns dels jugadors sorgits del planter del Baraç que han brillat aquest estiu (Europa Press)

L'estiu triomfal de la Masia: un equip sencer es consagra entre l'Eurocopa i els Jocs

Mentre els joves del planter es deixaven veure a la gira nord-americana del Barça; Lamine Yamal brillava a l'Eurocopa, i Fermín, als Jocs
Redacció Esport3 Actualitzat

La pretemporada del Barça ha permès constatar la bona salut del planter, una notícia especialment positiva quan l'equip s'està recuperant d'una situació econòmica delicada. Però les bones actuacions dels Marc Casadó, Marc Bernal, Álex Valle o Quim Junyent a les ordres de Hansi Flick no són un fet aïllat. La força de la Masia s'ha deixat veure aquest estiu amb tota la seva potència, no només en partits amistosos, sinó també als principals tornejos de l'estiu: entre l'Eurocopa i els Jocs Olímpics, una dotzena de jugadors formats als equips inferiors del Barça han contribuït al títol continental i/o a l'or olímpic.    

L'eclosió al màxim nivell de Lamine Yamal, amb 17 anys acabats de fer, potser no va sorprendre gaire una afició blaugrana que ja havia anat gaudint de la seva progressió durant la temporada. Al seu costat, el retornat Dani Olmo també va ser un dels destacats, ocupant la vacant deixada pel lesionat Pedri a la mitja punta de la selecció espanyola o com a volant amb arribada. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al flanc esquerre, Marc Cucurella sorprenia fent-se un lloc a l'equip titular, al davant d'un altre jugador exblaugrana, Àlex Grimaldo. Una posició que sembla exclusiva per a jugadors fets a la Masia: ocupada durant anys per Jordi Alba, també Alejandro Balde, quan estigui plenament recuperat, hi opositarà. 

Fermín es desferma als Jocs

Fermín López és l'únic jugador que pot presumir, juntament amb Álex Baena, d'haver guanyat tant l'Eurocopa com l'or olímpic aquaest estiu. El migcampista blaugrana va tenir un paper secundari en el torneig continental, però ha estat el gran protagonista a la comtesa olímpica: hi va anotar 6 gols -2 a la final- i va ser absolutament decisiu per a una selecció espanyola que pujava a l'esglaó més alt del podi, 32 anys després de fer-ho a Barcelona 92. 

Si Fermín ha estat el qui més s'ha deixat veure, l'onze habitual d'Espanya als Jocs ha estat farcit de jugadors fets a can Barça: Arnau Tenas ha estat el porter titular i l'ara gironista Abel Ruiz ha estat la referència de l'equip en atac. Pau Cubarsí i Èric Garcia -que ha guanyat la seva segona medalla olímpica-, han estat la parella titular a l'eix de la defensa. Mentre, a l'esquerra, Juan Miranda ha jugat al lateral i Sergio Gómez ha exercit d'interior. Un altre exblaugrana, Adrián Bernabé, ha sigut habitual com a jugador de refresc al mig del camp. 

Ni el títol continental ni l'or olímpic aniran al Museu del Barça, però la contribució del futbol formatiu blaugrana ha pesat, i molt, en les principals competicions futbolístiques de seleccions d'aquest estiu.

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut