Bengales i pancartes per rebre l'autobús del Getafe abans del derbi del sud de Madrid
Bengales i pancartes per rebre l'autobús del Getafe abans del derbi del sud de Madrid (@UltrasAccountOF)
futbol

L'esperit "bad boy" s'apodera del Getafe: preocupació per l'ofensiva pancarta al Leganés

El derbi del sud de Madrid va tornar al gran aparador de Primera Divisió amb una tensió en augment

Redacció Esport3Actualitzat

Menys de 5 quilòmetres separen Getafe de Leganés. Entre aquestes localitats veïnes del sud de Madrid hi ha moltes més semblances, demogràfiques i socioeconòmiques especialment, que diferències. No obstant això, el derbi entre els equips de les dues ciutats viu una intensificació de la rivalitat, com es va poder comprovar el cap de setmana en el partit que va obrir la jornada dominical.

Després de quatre anys, el derbi del sud de la capital de l'Estat tornava al gran aparador de Primera Divisió. I això comporta riscos, sobretot quan els encarregats de l'hospitalitat són aquells sectors de l'afició blava que més s'identifiquen amb l'esperit provocador del seu entrenador, José Bordalás. Els ultres del Getafe, autodenominats "Bordalas bad boys", van preparar una hostil benvinguda al conjunt de l'altra banda de Borja Jiménez, la performance estrella de la qual va ser el desplegament d'una vil pancarta.

"Castigueu el fill ximple" i, al costat, un alt Bordalás alliçonant un nen amb un cogombre a la mà i samarreta del "Lega", l'equip "pepinero".

Les polèmiques pancartes exhibides a l'exterior del Coliseum

Com era d'esperar, el gens edificant text de la pancarta va desfermar la polèmica des d'abans que la pilota comencés a rodar. Periodistes com Dani Garrido, de la SER, van lamentar tant l'actitud dels aficionats que difonen aquesta mena de missatges, com la dels que en fan seguidisme.

Probablement, ningú serà "castigat", tampoc per la via administrativa. Que la pancarta es pengés a l'exterior del Coliseum dificulta l'actuació de la Comissió Antiviolència. Potser per això, dins del camp el "tifó" local va ser més suau, "La capital del sud us saluda", un missatge amb reminiscències d'Astèrix que va ser contestada pel públic visitant en la mateixa línia, "Leganés saluda el llogarret del sud".

Malgrat tot, i per molt que es burxin, el marcador final (1-1) posa de manifest que segueixen tenint molts punts en comú, encara que els "bad boys" creguin que els ximples són els altres. Bordalás i companyia són el pròxim rival del Barça a Montjuïc, dimecres 25 de setembre a les 21.00.

Mira el resum del Getafe-Leganés (1-1)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut