L'Espanyol fa oficial Garagarza com a nou director esportiu

Garagarza, l'ideòleg de l'Eibar de Mendilibar, ja feia dies que treballava per l'equip perico
Redacció Esport3 Actualitzat

L'Espanyol ha fet oficial aquest dilluns el nou director esportiu, però Fran Garagarza ja treballava per al club des de feia dies. El de Mutriku (57 anys) tanca la seva etapa com a assistent de scouting de Lopetegui al Wolverhampton i ja ha posat fil a l'agulla en la complexa planificació per al pròxim curs, amb l'objectiu de retornar el club blanc-i-blau a Primera a la primera, com en els cinc descensos anteriors. Va ser un dels ideòlegs de l'Eibar de Mendilibar, que es va mantenir un grapat d'anys a Primera Divisió tot i el baix pressupost.

Amb Joselu ja cedit al Madrid, l'Espanyol vol retenir Sergi Darder com a pal de paller. Però el d'Artà va renovar creient en un projecte ferm i el segon descens que ha patit li obre diverses vies escapatòries. La cessió sembla descartada, però la venda per 10 milions d'euros de clàusula reduïda obre un nou escenari: al passat interès del Barça, ara podrien entrar en escena, precisament, els Wolves. Veurem si Darder se sent atret per la Premier o bé s'espera a d'altres ofertes com la de l'Atlètic de Madrid, que sempre l'ha tingut en el radar.

 

Garagarza també haurà d'atacar la continuïtat d'altres peces importants. Tenen ofertes Brian Oliván (interessa a Alabès i Mallorca), Cabrera (Trabzonspor) i Edu Expósito (PAOK de Salònica). I caldrà posar fil a l'agulla en casos com el de Braithwaite (el Girona, sense el Taty Castellanos, n'està atent) o Nico Melamed, que acaba contracte el juny de l'any que ve.

Un pencaire que vol control. Home miracle de l'Eibar (amb fitxatges com els de Joan Jordán, Cucurella, Lejeune o Inui), Garagarza mirarà de posar ordre i sentit comú en els plans de Chen Yansheng. Poc amic dels representants, és partidari de poder liderar una estructura integral, des de la base al Femení, crear una identitat definida de joc, i podria incorporar també un secretari tècnic nou per afrontar el munt d'operacions necessàries per bastir el nou projecte.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut