L'Espanyol preocupa a Valladolid i retorna a la Lliga amb derrota (1-0)

Els blanc-i-blaus no han tingut la primera ocasió de gol clara fins al minut 75. Abans, un gol afortunat de l'experico Raúl Moro i una espessor notable en la construcció de joc ja havien mig condemnat els de Manolo González
Redacció Esport3 Actualitzat

L'RCD Espanyol no ha pogut puntuar en el seu primer partit a la Lliga davant un Valladolid que s'ha aliat amb la fortuna per fer l'únic gol del partit. Raúl Moro ha culminat una jugada personal amb un xut que ha impactat a les cames de Sergi Gómez i ha despistat el porter Joan Garcia. El conjunt blanc-i-blau ha estat incapaç d'inquietar la porteria rival en una fluixa primera part dels de Manolo González.

A la segona, la dinàmica perica ha millorat lleugerament, però l'Espanyol no ha pogut trobar el gol de l'empat al José Zorrilla. L'Espanyol ha estat l'únic equip que s'ha quedat sense marcar en la primera jornada de la Lliga.

Mala primera part de l'Espanyol

• Manolo González ha mantingut el seu habitual esquema amb tres centrals, i ha situat Veliz de punta, amb Pere Milla i Javi Puado de suport. L'argentí ha hagut de sortir momentàniament del camp en el primer minut perquè una topada amb Eray Çömert li ha provocat una ferida al nas.
  • El Valladolid ha buscat, en conseqüència, l'esquena dels carrilers, sobretot amb l'habilitat i la velocitat de l'abrerenc i experico Raúl Moro a l'esquerra. La primera ocasió, però, ha vingut pel costat dret, amb una passada de Luis Pérez que el vallesà Mamadou Sylla, molt lent, ha desaprofitat (13'). En el córner posterior, Veliz ha tret sota el travesser un cop de cap de Çömert que havia superat Joan Garcia.
  • El conjunt espanyolista no ha inquietat fins el minut 20, amb una centrada bombada d'Álvaro Tejero que ha rematat, molt forçat, Alejo Veliz. I, a part d'inoperància, l'Espanyol ha tingut mala sort; en el minut 22, Amath N'Diaye ha obert cap a Raúl Moro, que després d'un parell de dribblings ha provat un xut que Sergi Gómez ha desviat al fons de la xarxa (1-0, 22').
  • Més enllà d'una centrada d'Omar El Hilali desviada a córner per Javi Sánchez (28'), l'Espanyol ha continuat molt espès malgrat exhibir voluntat de capgirar la situació. Ha tingut una mica més la pilota, però no ha donat cap feina a Karl Hein.
  • Més aviat ha estat a prop el segon del Valladolid, en una combinació entre Moro i Amallah molt mal resolta per l'ex del València (44') i en un cop de cap d'Amath N'Diaye després d'una centrada del lateral Lucas Rosa (45') que ha picat a la part superior del travesser.

Segona part sense gols

• La segona part tampoc ha començat amb bons presagis: el Valladolid ha reclamat unes mans de Carlos Romero a l'àrea blanc-i-blava, que s'han produït, però que González Fuertes i el VAR han percebut com a involuntàries (46'). L'Espanyol, mancat de fluïdesa i encomanat a l'estratègia, ha respost amb un cop de cap tou de Sergi Gómez després d'un servei de banda (52').
  • Manolo González ha mirat de sacsejar l'equip substituint Pol Lozano i Pere Milla i donant entrada a dos dels nous, Irvin Cardona i Alex Král (56'). El txec ha deixat uns minuts per l'optimisme, ben situat i amb una notable capacitat d'intercepció i recuperació. Uns minuts més tard, el tècnic perico ha mirat d'afegir velocitat amb les entrades d'Antòniu Roca i Jofre Carreras en els llocs de Tejero i Veliz (69').
  • Omar el Hilali ha estat molt a prop de provocar un penal que hauria estat letal (72'), amb una agafada sobre Víctor Meseguer a l'interior de l'àrea que González Fuertes no ha considerat punible. En la jugada posterior, per contra, l'Espanyol ha flairat l'empat en la seva millor ocasió en tot el partit, un xut sec d'Irvin Cardona des de la frontal que ha marxat fora per poc (75').
  • Poc a poc, amb la nova disposició dels visitants (amb Cardona en punta en el lloc de Veliz, i Puado i Antòniu Roca per darrere), l'Espanyol ha millorat la prestació. Carlos Romero ha culminat una acció personal amb una assistència cap a Javi Puado, que ha rematat desviat (78').
  • Però aquesta última empenta perica no ha donat cap fruit, i ha acabat pesant molt més la inoperància i la grisor dels setanta-cinc minuts anteriors. Raúl Moro ha acabat perdonant el segon (88') i l'Espanyol ha acabat no només perdent, sinó inquietant els seus aficionats.