L'Espanyol deixa escapar la victòria al Benito Villamarín i s'allunya del somni europeu (1-1)

Els blanc-i-blaus s'han avançat amb un gol de Sergi Darder, però Feddal, en el minut 94, ha fet l'empat definitiu, un punt que no beneficia les aspiracions europees de cap dels dos equips
Imma Casares Actualitzat

Al Benito Villamarín, final entre dos equips aspirants a Europa; Betis i Espanyol han arribat al partit empatats a 43 punts, de manera que els dos equips perseguien els tres punts per col·locar-se a quatre de l'Athletic Club, setè amb 50. Rubi ha sorprès amb una defensa de cinc, amb les novetats de Duarte, Lluís López i Pedrosa, i amb la suplència del davanter xinès Wu Lei. També sorpresa a les files del Betis, amb un Yoel Robles que ha relegat el porter experico Pau López a la banqueta.

Entrada baixa i xiulets de l'afició bètica al seu entrenador, Quique Setién, i també a la plantilla. Primer minut i primer ensurt per als blanc-i-blaus. Ha sortit amb ritme el Betis –segurament com a resposta a l'ambient hostil- i a xut de Canales, Pedrosa ha evitat el primer gol del partit. Els ha costat als de Rubi entrar al partit i, en el minut 17, Feddal s'ha interposat entre la centrada de Pedrosa a Borja. En la sortida del córner, el porter Yoel Robles ha evitat el zero a un amb els peus a xut de Lluís López.

Lo Celso ha obligat Diego López a intervenir en dos temps just abans que Canales protagonitzés el gran error de la primera part. Ha regalat la pilota a Borja Iglesias, Mandi ha salvat, però Darder no ha perdonat per marcar el zero a un. L'afició del Villamarín ha respost amb xiulets i crits de "Quique, vete ya".

La segona part ha començat amb una gran ocasió de Marc Roca. A passada de Darder, el xut del migcampista de la Granada l'ha acabat desviant Yoel amb els dits. En el minut 58, a Borja Iglesias li han anul·lat un gol per fora de joc; un gol, que per cert havia estat definit amb molta sang freda, i en el 61 ha estat el mexicà del Betis, Guardado, qui ha desviat un pèl el seu xut.

En qüestió de sis minuts, Rubi ha fet sortir Wu Lei per Melendo i al Chucky Ferreyra per Borja Iglesias, però ha estat Loren qui ho ha intentat amb un xut llunyà que ha atrapat Diego López. També Lainez ha buscat el xut que ha sortit desviat a l'esquerra de la porteria de Diego López. Guardado, una altra vegada, ha fet lluir el porter gallec de l'Espanyol just abans que Darder, amb problemes musculars, ha hagut d'abandonar el terreny de joc. L'ha substituït Àlex López.

Tant ha insistit el Betis que en el minut 94 ha trobat el premi. Centrada de Lo Celso i rematada incontestable de Feddal per empatar el partit. El repartiment de punts deixa els dos equips virtualment fora d'Europa.