CURSES DE MUNTANYA

L'escola del Moianès forma els nous "Kilian Jornets"

L'Escola de Trail del Moianès forma els futurs talents de les curses de muntanya a Catalunya amb referents com en Biel Sagués i l'Uma Plans, medallistes mundials júniors

Redacció Esport3Actualitzat

L'Olla de Núria, una de les curses més emblemàtiques del calendari de curses de muntanya, arriba a la setzena edició aquest diumenge. Aquesta festa del trail català es viu amb molta il·lusió, especialment entre els més joves. El Biel Sagués i l'Uma Plans, medallistes mundials júniors, hi representaran amb orgull un dels clubs que més està creixent: l'Escola de Trail del Moianès.


En Biel i l'Uma són el fruit d'un projecte que s'ha anat fent gran en l'última dècada. L'Oriol Requena n'és el cofundador. Ha vist la transformació i el creixement de l'escola.

"L'escola ara fa 10 anys. Ha crescut molt. Vam començar amb un projecte molt casolà però s'ha fet gran. Ara tenim 300 usuaris. L'objectiu és oferir a tota la població l'entorn de natura que tenim. Quan vam introduir els grups de competició i d'alt rendiment, va suposar un punt d'inflexió."

 

En Biel Sagués ja és considerat la perla de les curses de muntanya, amb èxits a nivell internacional com a cadet, juvenil i júnior.

"Vaig començar a l'escola de trial quan tenia 10 anys com a activitat extraescolar. Aquest estiu vaig guanyar dos ors en skyrace i vertical al mundial júnior. El trail no és un esport tan conegut com el futbol però sí que va creixent cap a dalt."

Li segueix les passes l'Uma Plans. S'entrenen junts i són referents per als més joves.

"Jo vaig començar a fer trail amb 7 anys. Al Mundial júnior vaig quedar segona en skyrace i tercera en vertical. Hi havia 35 països. Dels 18 corredors de la selecció espanyola, 12 som catalans." 

 

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut