Joao Félix, sequera golejadora
Joao Félix, sequera golejadora (Reuters)
Barça

Les urgències del Barça per revertir el moment de l'equip

Anàlisi de les necessitats dels de Xavi, com el paper de Lewandowski o la pressió sobre el rival

Xavi LemusActualitzat

Un cop s'ha buidat força la infermeria del Barça i s'han recuperat jugadors, l'equip continua evidenciant problemes. Uns problemes que cal revertir si es vol aspirar a objectius ambiciosos. El partit de diumenge contra l'Alabès serà la primera prova de foc dels de Xavi per començar a veure canvis.

La plantilla del Barça és conscient que ha encadenat dos mals partits consecutius: al camp de la Reial i en la visita al Xahktar. Dos tocs d'atenció seriosos que necessiten amb urgència una reacció en forma de futbol convincent. Aquest dimecres a l'entrenament van fer autocrítica tècnics i jugadors, i el diagnòstic és el mateix que feien a Hamburg.

Unes solucions que cal implementar sobre la gespa.

El paper de Lewandowski

A nivell atacant, l'equip necessita millorar molt la creació ofensiva: generar més ocasions i, sobretot, que Robert Lewandowski recuperi el nivell. Porta sis partits consecutius sense marcar i feia 13 anys que no presentava uns números tan pobres.

Lewandowski contra el Xakhtar (Reuters)

La pressió

En el pla tàctic, necessiten recuperar una pressió efectiva sobre el rival, l'equip ja no asfixia els contraris, com feia la temporada passada a la lliga, i molt sovint els superen amb facilitat.

Defensa fràgil

Una llacuna que també afecta a nivell defensiu, com es va veure a Hamburg. La defensa blaugrana es mostra molt fràgil, amb falta de contundència en el marcatge i oferint esquerdes amb facilitat. Si no arriba a ser per Ter Stegen, la ferida golejadora en contra hauria estat molt superior.

Araujo en l'últim partit de Champions (Reuters)
Anar al contingut