El FC Barcelona podria arribar finalment a la regla 1x1
El FC Barcelona podria arribar finalment a la regla 1x1 (FCB)
Barça

Les tres operacions cabdals del Barça per arribar a la regla 1x1

El canvi de discurs de Javier Tebas els darrers mesos sobre l'economia del Barça ha esperançat el barcelonisme

Redacció Esport3Actualitzat

El president de la LaLiga, Javier Tebas, ha passat de dir que el Barça no pot fitxar a confirmar que el club blaugrana ha fet un gran esforç en la reducció de la massa salarial i que es troba molt a prop de la regla 1x1. Arribar-hi donaria molta més llibertat d'actuació al club en l'àmbit econòmic i seria més flexible a l'hora de fitxar.

Ara bé, què és el que realment necessita el Barça per obtenir l'1x1? L'empresari i soci blaugrana Marc Ciria, que presentarà la seva candidatura a les eleccions a la presidència del Barça el 2026, ha parlat de la situació econòmica del club al programa "Onze", d'Esport3.

En aquest sentit, ha vist amb bons ulls el possible fitxatge de Nico Williams, el qual seria molt positiu no només a nivell esportiu, sinó també a nivell econòmic.  

"El Barça és una màquina de generar ingressos i de crear valor. Li donaria molta potència un fitxatge estratègic com el de Nico Williams. Si de veritat la direcció tècnica també creu que és estratègic, la combinació entre Lamine Yamal i Nico Williams seria un generador d'ingressos brutal."

Tres operacions cabdals

Pel que fa a l'economia del FC Barcelona, Marc Ciria ha especificat que el club "tanca l'exercici amb pèrdues", però que al davant té tres operacions que l'aproparien a la desitjada regla de l'1x1.

"Entenc que el senyor Tebas té informació que nosaltres no tenim. Recordem que el 30 de juny hi va haver un tancament d'exercici del qual nosaltres no tenim informació. Tenim algunes pistes, la primera de les quals és que el Barça tanca l'exercici amb dèficit, amb pèrdues."

"Malgrat tot, hi ha tres operacions cabdals per arribar a l'1x1: sortides de jugadors, que es completi el pagament de 40 milions de Barça Studios i definir el patrocini de Nike. Cal destacar que una cosa és el tancament comptable, que va amb pèrdues, i l'altra és la regla 1x1, que és movible, que cada vegada que soluciones coses t'hi apropes."

Dard a Javier Tebas

El mateix Marc Ciria ha enviat una petició a Javier Tebas després de les paraules del president de la Lliga.

"Demano a Javier Tebas que deixi de parlar del Barça cada vegada que té un micro al davant. Que parli de la Lliga i de per què s'està perdent competitivitat respecte d'altres o per què és la Lliga més cara de veure d'Europa."

Anar al contingut