Les tres operacions que situen el Barça més a prop de la fórmula 1-1
Barça

Les tres operacions amb què el Barça és més a prop de poder fitxar amb normalitat

El Barça tancarà aquesta temporada el pressupost amb números positius, el primer pas per a poder recuperar la fórmula de l'1-1 pel que fa al fair play financer de l'LFP

Xavi LemusActualitzat

L'1 de juliol aixeca la persiana el mercat de fitxatges d'estiu. Després d'uns anys complicats, el Barça confia que aquest any pugui fitxar amb normalitat. Des que va arribar Joan Laporta a la presidència del Barça, el 2021, que s'han vist limitats en aquest sentit.

La situació econòmica que es van trobar era dramàtica i han anat activant palanques econòmiques per intentar reduir el dèficit. Des del club es mostren optimistes i segueixen treballant per poder fitxar ja amb la famosa regla de l'1 per 1 aquest mateix estiu. Tenen diverses operacions sobre la taula -a punt de tancar-, que així ho permetrien.

3 operacions

Joan Laporta va presidir ahir l'última junta de la temporada. Una reunió on va explicar als directius que el club aconseguirà tancar el pressupost amb números positius, és a dir, que es compliria l'objectiu econòmic de la temporada, que era aconseguir més ingressos que despeses a nivell ordinari.

Ara mateix el Barça està gestionant concretar 3 operacions per millorar la situació financera de l'entitat. Primer, tancar un nou inversor que aporti els 40 milions d'euros pendents de l'operació amb Libero.

L'acord està gairebé enllestit i només falta fer-lo oficial en els pròxims dies perquè es pugui incloure en els comptes d'aquesta temporada. Paral·lelament, està negociant amb un altre soci, que podria ser Spotify, per pagar 60 milions i comprar una part del paquet de Barça Studios. I el tercer capítol fa referència a un nou contracte amb Nike que millori l'actual i, per tant, que faci augmentar els ingressos.

 

Aquestes operacions són clau per aconseguir que la Lliga permeti al Barça recuperar la fórmula de l'1 per 1 en el fair play financer. És a dir, poder tornar a fitxar amb normalitat i sense restriccions, com passa actualment. Un escenari imprescindible perquè el director esportiu pugui aconseguir els reforços que Hansi Flick necessita de cara a la temporada que ve.

En aquesta recuperació econòmica també hi ajuden les vendes. El Barça està negociant amb el Porto el traspàs del central senegalès Mika Faye, uns diners que també incidirien en la millora del fair play. L'altra operació que es podria tancar aviat és la venda del jove del planter Marc Guiu al Chelsea. Els anglesos estan disposats a pagar la clàusula de rescissió de sis milions d'euros.

Anar al contingut