Mbappé i Messi en el darrer partit de Champions del crac argentí amb el Barça (AFP)
futbol

Les sis visites del Barça al Parc dels Prínceps

Una victòria, dos empats i tres derrotes són el balanç de l'equip blaugrana a la Champions al camp del PSG

Esport3Actualitzat

PSG 2 - BARÇA 1     Quarts de final tornada 1994/95

Amb Johan Cruyff i Luis Fernández a les banquetes, un cop de cap de Bakero no va poder impedir l'eliminació del Barça en la primera visita al Parc dels Prínceps. Els blaugranes es van avançar al marcador, però Raí i Guerin van remuntar el matx i van certificar el pas a semifinals del nou-ric del futbol europeu. Els Weah --pilota d'or d'aquell any- i Ginola ja venien d'empatar al Camp Nou.


Raí i Valdo van fer passar a semifinals el PSG amb dos gols que es van sumar a l'aconseguit per George Weah al Camp Nou (arxiu)

PSG 2- BARÇA 2      Quarts de final anada  2012/13

Després de mesos de malaltia, Tito Vilanova reapareixia com a entrenador del Barça en un duel que va acabar amb empat a 2. Messi va marcar el 0 a 1 abans de retirar-se lesionat al descans. Ibrahimovic va fer l'1 a 1 dels parisencs. Xavi Hernández de penal va aconseguir l'1 a 2, però Matuidi va firmar la igualada al temps afegit. El valor dels gols a camp contrari va donar el bitllet als blaugranes per les semifinals ja que la tornada a feu culer es va tancar amb 1 a 1. 

Messi i Ibrahimovic s'abracen després del Barcelona - PSG de Champions League (AFP)

PSG  3- BARÇA 2     Fase de grups 2014/15 

Únic enfrontament entre els dos equips a París en la lligueta inicial de la champions. David Luiz, Verratti i Matuidi van marcar pels francesos, Messi i Neymar ho van fer pels catalans en un partit molt disputat amb el liderat del grup en joc. Tot i la derrota per 3 a 2, els de Luis Enrique aconseguirien la primera plaça gràcies al triomf posterior al camp Nou (3-1).

Barça i PSG es van enfrontar a París a la primera fase de la Champions, amb victòria per als locals (Reuters)

PSG 1- BARÇA 3      Quarts de final anada  2014/15 

El Barça acabaria guanyant aquella Champions a Berlín tornant-se a trobar el PSG als quarts de final. Amb Eto'o d'espectador de luxe, la quarta cita a París va ser una exhibició catalana i la gran nit d'un altre dels millors nous de la història culer: Luis Suárez. Doblet de l'uruguaià en l'única victòria blaugrana (1-3) en territori parisenc. Neymar va ser l'autor de l'altra diana. Mathieu va marcar en pròpia porta el gol dels francesos. 

Luis Suárez i Neymar, autors dels 3 gols (arxiu)

PSG 4 - BARÇA 0      Vuitens de final anada  2016/17 

De l'espaterrant 1 a 3 es va passar al duríssim 4 a 0 dos anys després en el pitjor partit a la capital francesa i amb Emery trencant el seu malefici contra el Barça. Di María (2), Draxler i Cavani van ser els botxins del Barça. Tot i que després es viuria la remuntada del 6 a 1 amb Neymar i Sergi Roberto de protagonistes, aquella desfeta va treure la pitjor cara de Luis Enrique que va perdre els papers davant els micròfons de TV3.

El Barça va ser humiliat pel PSG. Després, però viuria la gran remuntada 6-1 (Reuters)

PSG 1 - BARÇA 1  Vuitens de final tornada  2020/21

A porta tancada per la pandèmia i amb Neymar lesionat al PSG, Mbappé va esdevenir l'home de l'eliminatòria de vuitens amb quatre gols: tres al Camp Nou i un altre a París de penal. L'1 a 4 de l'anada, va ser irremuntable. El Barça de Koeman va netejar la seva imatge amb un empat al Parc dels Prínceps amb gol de Messi, l'últim de l'argentí a la Champions amb la samarreta blaugrana.

L'últim gol de Messi a la Champions amb el Barça (UEFA)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut