Una imatge del partit d'aquest dissabte entre el Bidasoa i el Barça (@fcbhandbol)

Les retallades pesen: el Barça punxa a Irun en un final rocambolesc (26-26)

Els blaugranes empaten en un partit en què han patit de valent i han arribat a celebrar la victòria
Redacció Esport3 Actualitzat

La Lliga Asobal va començar dimecres amb un partit que repetia els esquemes de les últimes temporades: una superioritat insultant del Barça sobre el seu rival, l'Anaitasuna, que es va veure reflectida en el marcador final (45-26). Tres dies més tard, però, la història ha estat molt diferent. Els blaugranes s'han vist superats per moments pel Bidasoa i, finalment, han empatat (26-26) en un final de matx surrealista en què l'alegria ha canviat de costat en qüestió de segons.

El Bidasoa, empès pel suport del seu públic, ha fet un autèntic partidàs que els ha dut a manar al final de la primera part amb tres gols d'avantatge (16-13). Mehdi Harbaoui, sota pals, ha estat un dels artífexs del marcador favorable als bascos.

A la segona part, al Barça li ha costat reaccionar i els fantasmes d'una primera derrota a l'Asobal sis temporades després han començat a aparèixer, sobretot quan el conjunt d'Irun ha posat el 25-21 en el lluminós. Un temps mort de Carlos Ortega ha esperonat els blaugranes, que han premut l'accelerador i han retallat fins a empatar en el marcador, 25-25.

Un final surrealista

Amb 26 a 26, el Barça ha gaudit d'una última possessió de quatre segons, després d'un temps mort. Gonzalo Pérez de Vargas ha iniciat la possessió gairebé des de la seva àrea i, en una transició rapidíssima, la pilota ha arribat a Dika Mem, que ha llançat al fons de la xarxa.  Els blaugranes ho celebraven, mentre que els jugadors del Bidasoa protestaven. Però al cap d'uns instants, després de consultar-ho amb la taula, els àrbitres han dictaminat que el gol havia arribat fora de temps.

Les retallades fan trontollar la ratxa

L'empat, celebrat com si es tractés d'un títol per al conjunt basc, suposa la primera punxada del Barça a l'Asobal des del 14 de maig del 2022, amb un equip de circumstàncies en un partit intranscendent contra l'Antequera.

De fet, el Barça va guanyar tots els partits de la temporada passada, com ho va fer també en anys precedents. Per buscar l'última derrota dels blaugranes a la pista --van perdre un partit als despatxos per alineació indeguda-- cal remuntar-se a l'abril del 2014, en un derbi al Palau Blaugrana contra el Granollers.

Els blaugranes ho tindran més difícil a partir d'ara per dominar amb tanta facilitat l'handbol espanyol. Les retallades econòmiques han debilitat l'equip, que aquest estiu ha perdut dos jugadors importants com Ludovic Fàbregas i Luka Cindric. Impossible no relacionar-les avui amb la punxada a la pista del Bidasoa.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut