Dembélé, dimecres a Las Vegas durant el partit Milan-Barça
Dembélé, dimecres a Las Vegas durant el partit Milan-Barça
barça

Les raons no confessades d'Ousmane Dembélé per abandonar el Barça

Una relació d'amor-odi de sis anys amb el club blaugrana ha deixat ferides en el nou futbolista del PSG

Redacció Esport3Actualitzat

Què hi ha darrere del "Ningú es riu de mi" que Dembélé hauria deixat anar a Xavi Hernández abans de marxar a París? El tracte amb l'entrenador sempre ha estat bo. Li està molt agraït perquè hi ha apostat cegament i ha donat la cara per ell, però les relacions de l'extrem amb el club blaugrana anaven per un altre camí.

D'aquesta desconfiança basada en sis anys d'amor-odi neixen algunes de les raons no confessades de Dembélé canviar Barcelona per París:

Els diners

Indefectiblement, el motiu número u són els diners: l'oferta del PSG ha estat més generosa que el Barça en la seva proposta de renovació. Tant de durada com de quantitat. La realitat, segons explica l'entorn del jugador, és que no hi ha tanta diferència com ha esgrimit el club blaugrana, que la considerava inassumible. En qualsevol cas, cobrarà més al Parc dels Prínceps.

Escaldat amb el càstig del club

Més enllà d'aquesta raó, n'hi ha de menys previsibles. Un aspecte que ha fet decantar la decisió del francès és que s'ha sentit força sol al club. Escarmentat pel que va viure el curs passat mentre negociava la renovació del contracte actual. La ferida del càstig del club, que el va apartar de l'equip l'hivern de 2022 fins que Xavi va fer veure a la directiva que s'estava quedant sense efectius, no ha cicatritzat. Escaldat per aquell episodi, el mosquit vivia amb la intranquil·litat que l'episodi es repetís.

Més enllà del tècnic no tenia cap aliat a l'entitat i això el feia viure amb incertesa davant una nova renovació que ja no es produirà. Bé, sí que tenia un aliat que va plegar fa uns mesos.

La sortida de Jordi Cruyff i l'arribada de Deco

Una altra raó que li ha fet obrir els ulls amb l'oferta del PSG ha estat la marxa de Jordi Cruyff, amb qui l'unia la confiança i una bona sintonia. Millor que amb Mateu Alemany. I més quan la figura que l'ha substituït a l'àrea esportiva ha estat Deco, actual membre de la secretaria tècnica i representant de Raphinha quan el brasiler va aterrar al Camp Nou. L'ex del Leeds és un futbolista que lluita amb ell per la mateixa posició, un fet que generava suspicàcies en el seu entorn.

En l'adeu de Dembélé, com en tants traspassos, tampoc hi ha una sola raó.

Anar al contingut