Josep Guardiola durant el partit del City contra el Milan
Josep Guardiola durant el partit del City contra el Milan (@ManCity)
Futbol

Discurs no apte per a nostàlgics de Pep Guardiola

L'entrenador català ha tornat a lloar el Barça en la prèvia de l'amistós que disputarà el club blaugrana contra el City, un duel que es veurà en directe per TV3 la matinada de dimecres a la 1.00

Àlex ÁvilaActualitzat

Serà la primera prova de foc del Barça de Hansi Flick. L'alemany es va estrenar amb un amistós contra l'Olot, però aquest dimecres el Barça tindrà al davant el vigent campió de la Premier League, ni més ni menys que el Manchester City de Pep Guardiola. Per als cityzens serà el tercer test de pretemporada, després dels partits contra el Celtic i el Milan.

Durant la roda de premsa prèvia al partit, l'entrenador de Santpedor ha dedicat unes emotives paraules a l'entitat blaugrana, sense la qual "res no hauria estat possible" a la carrera esportiva de Guardiola.

"No m'importa si és amistós o no. Jugar contra el Barça sempre és especial per a mi. Si soc aquí és gràcies al Barça. És el club que m'ho ha donat absolutament tot. És la veritat. Sempre estaré agraït per la formació que m'han donat com a persona, com a jugador i com a entrenador. Sense tot el que m'ha donat el Barça res no hauria estat possible."


Com era d'esperar, a Guardiola li han preguntat per l'arribada de Hansi Flick a la banqueta blaugrana.

"Soc soci i tinc dret a opinar. Crec que és una persona excepcional. Com a entrenador ja ho va demostrar. Va ser extraordinari, el que va fer amb el Bayern."

"Serà qüestió de donar-li el que no tenim els entrenadors: temps. Es mereix tot el millor i li desitjo de tot cor que li vagi bé. Si al Barça li funciona i li va bé, estaré contentíssim."

Elogis a Yamal i a la Masia

Pep Guardiola ha destacat el paper que tenen els joves en aquest Barça. Tot, gràcies, segons el mateix tècnic, a la formació que segueix donant la Masia, que Guardiola ha definit com "la joia de la corona".

"És la demostració que la joia de la corona és la pedrera, que no falla mai. Celebro que la pedrera segueixi formant tants bons jugadors per al club i els segueixin traient. Coneixen el club, la forma, la pressió la dominen molt bé i és molt sostenible econòmicament per al club. Està molt bé que així sigui."

 També ha tingut paraules per a un dels jugadors del moment, Lamine Yamal.

"És extraordinari. En Rodri sempre m'ho diu quan torna de la selecció. A aquesta edat, quan jugues amb aquesta continuïtat és perquè tens alguna cosa especial. Si el Xavi el va fer debutar és perquè li va veure alguna cosa. Esperem que als 25 anys no n'estiguem cansats. El potencial és espectacular."

Pep Guardiola també ha tingut espai per a la broma quan li han preguntat quins jugadors de l'actual Barça li agradaria tenir a la seva plantilla.

"M'he posat en contacte amb el president i m'ha dit que no estan en venda. Fora bromes. El Barça té jugadors molt bons i si mai volguéssim fitxar-ne algun no tinc cap dubte que el Txiqui o jo trucaríem al president o al director esportiu i ho faríem. D'altra banda, sempre han fitxat més jugadors del City cap al Barça que al revés."

El Manchester City-Barça es disputarà al Camping World Stadium d'Orlando, un estadi amb capacitat per a 60.000 espectadors. El partit es podrà veure en directe per TV3, a partir de la 1.00 de la matinada del dimarts al dimecres. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut