Els tres escenaris que s'obren amb la lesió de Ter Stegen

Les opcions del Barça per suplir la baixa de Ter Stegen

La lesió de gravetat del porter alemany obliga el Barça a posar sobre la taula tots els escenaris
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Ter Stegen

Si es confirmen els pitjors auguris, Marc-André Ter Stegen estaria vuit mesos de baixa, i això li suposaria perdre's gairebé tota la temporada. Flick no volia sentir a parlar de recanvis un cop acabat el partit, però al Barça se li obre, inevitablement, un nou escenari. Quines opcions té el club ara mateix?

Confiar en els de casa

No serà el primer cop que el Barça ha de recórrer al porter suplent, Iñaki Peña. La temporada passada, amb Xavi, Peña va suplir Ter Stegen durant mesos, a causa d'una lesió a l'esquena del porter alemany.

Per tant, la primera opció seria confiar en el rendiment d'Iñaki Peña com a titular i tenir com a suplents els porters del planter Ander AstralagaDiego Kochen.  Aquest últim, precisament, està lesionat i la previsió és una baixa d'un mes.

Iñaki Peña la temporada passada en un partit de Champions (EFE)
Astralag, de 20 anys, promesa del anter (Europa Press)

Reforçar-se amb un porter lliure

Un cop tancat el mercat de fitxatges i ben entrada la temporada, el Barça només podria fitxar un porter que ara mateix tingui l'estatus de "lliure". No es pot dur a terme una cessió o traspàs que impliqui rescindir un contracte amb un altre club.

Per tant, s'ha de fixar en porters que no tenen equip. Segons el portal Transfermarkt, són uns 250. Els noms més reconeixibles? L'exporter del Reial Madrid i del PSG Keylor Navas, de 37 anys, amb pocs minuts al camp els últims temps, o l'exporter de la Masia Jordi Masip, que amb 35 anys va acabar contracte amb el Valladolid.

Keylor Navas en la seva etapa al PSG (Europa Press)
L'exblaugrana Jordi Masip amb el Valladolid (Europa Press)

Altres noms lliures són els d'Edgar Badia, de 32 anys, amb experiència a la Lliga; Loris Karius, Jiri Pavlenka, Tomas Vaclik, Alexandre Letellier o Kostas Lamprou.

El Barça també podria optar per una d'aquestes opcions veteranes que pogués ser un recanvi de garanties per a Iñaki Peña.

El mercat d'hivern

La tercera via del Barça seria aguantar fins a Nadal amb la plantilla actual i buscar un reforç al mercat d'hivern. En tractar-se d'una lesió de llarga durada, el Barça podria fitxar pel 80% del que cobra Ter Stegen, sense que comptabilitzi en el límit salarial d'aquest any.

Un dels noms que han sonat és el d'Álvaro Valles, porter de Las Palmas, actualment apartat del club canari per haver intentat forçar la seva sortida al Betis. Una opció que es podria materialitzar a partir de l'1 de gener.

Álvaro Valles, del Las Palmas (Europa Press)
ARXIVAT A:
Ter Stegen
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut