El Girona i el Barça han vist reconegudes les seves temporades (Europa Press)
El Girona i el Barça han vist reconegudes les seves temporades (Europa Press)
Futbol

Les nominacions a la Pilota d'Or es tornen a tenyir de blaugrana i fan entrar el Girona a l'Olimp

L'equip de Míchel se situa a l'altura de Reial Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen, mentre vuit jugadores del Barça femení, Lamine Yamal i Dani Olmo entren en la llista de millors futbolistes

Redacció Esport3Actualitzat

L'organització de la Pilota d'Or ha fet públiques avui les nominacions a la 68a edició del premi. El Barça ha tornat a ser el gran protagonista en l'apartat femení, començant per la seva inclusió entre els cinc millors equips del món. Fins a vuit jugadores que hauran militat a l'equip durant aquest 2024 formen part de la llista: Aitana Bonmatí, Àlexia Putellas, Patri Guijarro, Salma Paralluelo, Caroline Graham Hansen, Mariona Caldentey, Lucy Bronze i Ewa Pajor. A més, Jonatan Giráldez optarà al premi de millor entrenador.

El Girona enamora

Però la gran sorpresa ha estat el Girona, que ha estat nominat al premi que distingeix el millor equip masculí del món. Comparteix nominacions amb el campió d'Europa (Reial Madrid), el subcampió (Borussia Dortmund), l'equip dels rècords a Alemanya (Bayer Leverkusen) i el dominador indiscutible a Anglaterra (Manchester City). Tot plegat, es tracta d'una demostració que el que va fer l'equip de Míchel la temporada passada va molt més enllà de la classificació final a la Lliga. Es va guanyar l'admiració internacional i va deixar molt enrere la consideració d'equip revelació.

Pel que fa al premi individual masculí, els blaugranes Dani Olmo i Lamine Yamal són entre els 30 nominats, de la mateixa manera que l'exjugador del Girona Artem Dovbyk. I, també en l'àmbit de les competicions d'homes, el "citizen" Pep Guardiola tornarà a optar al premi de millor entrenador.

Reconeixement sub-21

D'altra banda, Lamine Yamal i Pau Cubarsí (Barça) han entrat en el grup de nominats al Premi Kopa, que reconeix al millor futbolista sub-21 del món. L'extrem del barça, per tant, ha aconseguit la fita d'estar en dues llistes diferents. També hi és Savinho, que després de la seva gran temporada al Girona ja s'ha convertit en un dels pilars d'un dels gegants d'Europa: el Manchester City.

Per primera vegada, la Pilota d'Or també englobarà els premis de la UEFA, que se solien lliurar a finals d'agost tot coincidint amb el sorteig de la fase de grups de la Champions masculina. Tot això arran de l'acord de l'empresa editora de "France Football" i "L'Équipe" amb el màxim organisme europeu de futbol. Aquesta coorganització implica que, per exemple, en el cas que Aitana Bonmatí aixequés el guardó en la cerimònia del 28 d'octubre al Teatre del Châtelet de París, hauria revalidat dos dels tres premis individuals que va rebre durant el 2023. L'altre és The Best, que està sota la responsabilitat de la FIFA.

 

ARXIVAT A:
Pilota d'Or
Anar al contingut