Aitana i Alèxia després de guanyar el Mundial (Europa Press)

Les jugadores es refermen en no anar a la selecció mentre el govern promet "aplicar la llei"

Les signants del comunicat per exigir canvis a la federació s'emparen en un defecte de forma i temps de la convocatòria per no anar-hi
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Luis Rubiales

Com en altres casos, la resposta de les jugadores convocades per sorpresa per als pròxims partits de la selecció espanyola quan s'havien declarat no elegibles ha arribat de manera conjunta i contundent: no volen ser seleccionables.

Les jugadores reiteren la seva voluntat de no ser convocades, asseguren que no han comunicat cap canvi en la seva posició a cap representant de l'RFEF, i assenyalen que estudiaran possibles mesures legals. El conjunt de les jugadores rebels assenyala, a més, que "la convocatòria no s'ha efectuat dins el termini i en la forma escaient", segons el reglament de la FIFA, i per tant no se senten obligades a anar a la crida de la Federació.

Presentar-se per evitar la sanció i expressar la seva oposició

Aquest dilluns a la nit les jugadores s'han reunit per acordar una posició unitària, una reunió en què les futbolistes han expressat els dubtes que tenen al voltant del conflicte.

Com ha dit Xavi Torres a l'Onze, malgrat el que especifica la UEFA, la llei espanyola és superior i el sindicat de futbolistes no garanteix seguretat jurídica. La majoria no es vol arriscar a una sanció econòmica o esportiva, i algunes d'elles valoren anar dimarts a Madrid a aclarir en persona la seva posició contrària a jugar amb el combinat.

El govern espanyol promet "aplicar la llei"

En aquest sentit, Víctor Francos, president del Consell Superior d'Esports (CSD), ha deixat clar a El Larguero de la SER que si les futbolistes no acudeixen a la convocatòria "el Govern farà el que ha de fer, què és aplicar la llei. Per a pena i desgràcia meva. Encara que confio que hi hagi una solució".

Francos fa referència a la Llei de l'Esport, que considera com a acció molt greu la negativa desobeir la crida del combinat estatal i contempla càstigs econòmics i esportius. L'alt càrrec té la intenció de parlar aquest dimarts amb les capitanes i mirar de refredar la guerra oberta entre la RFEF i les jugadores.

Una llista sorprenent

La convocatòria per Espanya de les jugadores que van demanar ser "no seleccionables" si no es produïen canvis a diferents nivells de l'RFEF ha provocat una sorpresa generalitzada en el món del futbol, començant per les mateixes signants del comunicat del 15 de setembre. La seva sensació és d'estupefacció per la decisió unilateral de Montse Tomé d'incloure-les en una llista on van demanar no ser-hi.

No s'esperaven el gir de guió de veure els seus noms a la crida, per bé que la nova seleccionadora hagi explicat que va parlar per telèfon amb elles. L'Sport revela que diverses de les futbolistes lamenten haver atès la trucada de Tomé sense ser informades en privat que serien a la llista. Algunes d'elles havien ignorat, amb tota la intenció, el correu electrònic enviat per la federació com a ultimàtum i, tot i així han estat convocades.

Costa no veure la convocatòria com un acte temerari de l'RFEF, una decisió inesperada que algunes col·legues de professió de les campiones del món perceben com un desafiament.  

Crnogorcevic, convençuda que és un desafiament

Parli en l'idioma que parli, Ana-Maria Crnogorcevic ho fa amb claredat. L'exjugadora del Barça, actualment a l'Atlètic de Madrid, ha carregat contra una maniobra federativa que ha titllat de "bogeria" i "amenaça". La suïssa no perd de vist que les convocades s'exposen a sancions econòmiques i esportives si no es presenten.

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut