El govern espanyol, el municipal de Madrid i la selecció espanyola han criticat Vinícius (EFE / Europa Press)

Les institucions critiquen Vinícius per acusar Espanya de racista

En una entrevista a la CNN, el jugador del Reial Madrid va arribar a demanar que no se li donés el Mundial de futbol a Espanya el 2030 (en què ha de ser una de les seus) si no millorava la situació als estadis pel que fa al racisme
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Racisme

Siguin del color polític que siguin, les institucions espanyoles s'han manifestat en contra de les paraules de Vinícius, en què demanava en una entrevista a la CNN que Espanya no fos una de les seus del Mundial 2030 si no millorava en matèria de racisme.

El govern espanyol ha reaccionat mitjançant el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha negat aquest racisme inherent de la societat espanyola, segons Vinícius.

 

Més crític es va mostrar l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, qui fins i tot ha exigit una rectificació al madridista.


Crítiques també des de la Federació

El seleccionador espanyol Luis de la Fuente, nega les crítiques de racisme de Vini Jr.


El jugador de la "roja" i company de Vinícius al Reial Madrid, Dani Carvajal, no considera que Espanya sigui racista i que sí que es mereix celebrar el Mundial.


Ressò internacional a través de la CNN

El jugador madridista, que porta una lluita particular contra la xacra del racisme, va arribar a demanar, en declaracions a la CNN, que Espanya no pugui ser una de les seus del Mundial del 2030 si no millora la qüestió del racisme als estadis:

"Fins al 2030 tenim un marge de canvi molt gran. Espero que Espanya pugui evolucionar i entendre com de greu és insultar una persona pel color de la pell, perquè si el 2030 les coses no han canviat [a Espanya], crec que hem de canviar la seu del Mundial, perquè si un jugador no se sent còmode o segur jugant en un país on pot patir racisme, llavors tot es torna molt complicat."

El Mundial 2030 ha de tenir lloc a Espanya, Portugal i el Marroc.


Conseqüències penals

Les mostres de racisme contra el brasiler van tenir conseqüències penals fa uns mesos i un jutge va decretar vuit mesos de presó per als 3 aficionats del València que li van dedicar insults pel seu origen. La primera sentència per racisme en el futbol espanyol també va imposar als culpables la prohibició d'accedir a un camp de futbol durant dos anys per un delicte contra la integritat moral.

ARXIVAT A:
Racisme
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut