El Mundial de clubs 2015, l'últim amb victòria blaugrana
El Mundial de clubs 2015, l'últim amb victòria blaugrana
barça

Les dues vies que poden portar el Barça al nou Mundial de clubs

La primera edició amb 32 participants tindrà lloc entre juny i juliol del 2025

Redacció Esport3Actualitzat

La FIFA manté la seva tendència a augmentar les invitacions als seus tornejos. Si el pròxim Mundial de seleccions passarà dels 32 països actuals a 48 equips, el Mundial de clubs també ha estat redissenyat per ampliar el nombre de participants. Així, l'edició del 2024 serà l'última que es limitarà a 7 equips, un per cadascuna de les sis confederacions més l'amfitrió. A partir del 2025, l'abans conegut com a "mundialet" comptarà amb 32 participants.

Un dels beneficiats del nou format pot ser el Barça. L'entitat blaugrana té bones opcions d'estar entre juny i juliol del 2025 en l'edició que tindrà lloc als Estats Units, i que servirà d'aperitiu per al Mundial 2026, coorganitzat amb el Canadà i Mèxic. Compta amb dues possibles vies d'accés per tornar a optar a un trofeu que ha aixecat tres vegades (2009, 2011 i 2015).

La via "orelluda"

De les 12 places reservades a clubs europeus, quatre seran per als campions de les últimes quatre Champions. Per aquesta via, Chelsea, Reial Madrid i Manchester City ja tenen plaça assegurada, a falta de coneixe's el vencedor de la pròxima "orelluda". En els plans del Barça, confessats obertament per l'entrenador Xavi Hernández i pel president Joan Laporta, hi figura l'objectiu d'arribar més lluny a la màxima competició continental. Guanyar, però, seria una gesta i, per si de cas, existeix la segona via.

La via coeficient

Els 8 bitllets restants s'assignaran segons el rànquing de coeficients de la UEFA, deixant de banda els classificats per la via "orelluda". A hores d'ara, com apuntava fa uns dies la Gazzetta dello Sport, el Barça tanca una llista que encapçalen Bayern de Munic, PSG i Inter de Milà, segueixen Benfica i Juventus i tanquen Porto i Dortmund, just davant dels culers. Un bon paper a la pròxima Champions, evitant eliminacions prematures, podria assegurar la participació catalana per aquesta via.

El guanyador del renovat Mundial de clubs, que es dividirà en 8 grups de 4 equips, s'endurà la gens menyspreable xifra de 100 milions d'euros.

Anar al contingut