Pedri i Xavi, durant un partit amb el FC Barcelona
Pedri i Xavi durant un partit amb el FC Barcelona
Barça

Les decisions de Xavi per evitar lesions musculars, i la paradoxa de Pedri

El tècnic i el seu equip tècnic busquen mesures per combatre baixes com les del canari

Redacció Esport3Actualitzat

Xavi Hernández i el seu cos tècnic s'han posat mans a la feina per evitar que hi hagi més casos com el de Pedri, un dels jugadors que acumulen més lesions en les últimes temporades. El periodista Javi Miguel ha explicat a l'últim capítol del podcast de Catalunya Ràdio "Barça reservat" que l'staff blaugrana ha pres decisions importants per canviar la dinàmica actual.

La primera, acabar amb les activitats esportives paral·leles. En una reunió del tècnic de Terrassa amb la plantilla que va tenir lloc a l'estiu, es va deixar clar que la pràctica d'esports fora de la ciutat esportiva Joan Gamper no estava permesa. Per contracte ja estan prohibides les de risc com les motos aquàtiques o els esports extrems.

Menys taxativa però potser més difícil d'entendre per als jugadors és la recomanació que no es facin recuperacions fora de l'àmbit del Barça. La mesura deixa en un interrogant la feina dels recuperadors de confiança, externs als clubs, que tenen alguns futbolistes, una figura a l'alça entre els cracs. Miguel precisa que no es prohibeix però que el club considera que amb aquestes sessions perd el control de la recuperació del jugador.

La solució per recuperar aquest control seria que totes aquestes activitats les assumissin els professionals del club o, com a mal menor, que s'anessin a fer a la ciutat esportiva, on es podrien supervisar de forma exhaustiva. En aquest sentit, tampoc agraden els viatges dels futbolistes estrangers que van al seu país a afrontar la recuperació. El club valora la manera de fer de Ronald Araujo, sempre a prop dels metges de l'entitat i amb predisposició total per informar el club de tots els tractaments seguits.

La paradoxa de Pedri

Pedri és un dels membres de la plantilla que posa més èmfasis a treballar amb el seu preparador de confiança, contractat des de fa tres anys. Però darrerament també és un dels que té menys fortuna amb les lesions musculars. Actualment el canari està de baixa per una lesió al recte anterior de la cuixa dreta que es va fer en un entrenament de finals d'agost i treballa per reaparèixer en el clàssic del dia 28.

Xavi qüestiona les dobles recuperacions. No vol que es repeteixin casos en què un futbolista que al matí ha treballat un múscul concret amb l'equip ho torni a fer a la tarda amb el seu "staff" privat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut