Sergio Busquets i Ferran Torres
Sergio Busquets donant suport a Ferran Torres (EFE)

Les dades que expliquen les llàgrimes de frustració de Ferran Torres al final del partit

Paradoxes del futbol. El dia que el fabricant de les samarretes s'oblida d'estampar-li l'escut, el jugador valencià signa una actuació plena d'entrega... sense el premi que esperava

El davanter valencià del Barça, Ferran Torres, va ser un dels grans protagonistes del primer partit del Barça a la Lliga Europa. Si els blaugranes no van passar de l'1-1 contra el Nàpols, no va ser perquè l'ex del Manchester City no ho intentés des del minut 1 fins al 96 --minuts que va allargar l'àrbitre romanès Kovacs. No obstant, l'autor del gol de penal que va servir per empatar es va enfonsar al final del partit per les quatre ocasions clares desaprofitades.

Les llàgrimes de frustració de Ferran, que va ser consolat ràpidament pel tercer porter Arnau Tenas i Sergio Busquets, tenen una explicació en forma d'estadístiques:

• 5 xuts fora de porteria
  • 1 xut a porteria
  • 1 penal transformat
  • 2 duels guanyats als defenses italians

Els seus registres anotadors no són els d'un home gol. Oscil·len entre les 3 dianes de la seva temporada menys fèrtil amb el València, a les 13 del seu any de debut a Anglaterra. A can Barça en porta 2 quan tan sols fa mes i mig que va arribar al mercat d'hivern.

En aquest temps, els culers ja han comprovat que en el seu estil de joc hi ha alguns aspectes innegociables, sobretot la intensitat i la implicació importades del seu pas per la Premier. Com qualsevol futbolista ofensiu, però, per tenir autoestima necessita començar a traduir el seu generós esforç en encerts cara a porteria. Un cop més tranquil, piulava mirant endavant i el Barça li va respondre mostrant-li confiança, el mateix que va fer un mite del club com Carles Puyol:

Malgrat que l'empresa fabricant de les samarretes s'oblidés d'estampar l'escut del Barça, Ferran Torres va jugar com si sentís els colors blau i grana des del primer dia.