Tot i l'absència d'àrbitres, les jugadores d'Atlètic de Madrid i Reial Societat han saltat al camp seguint el protocol habitual de la…
Tot i l'absència d'àrbitres, les jugadores d'Atlètic de Madrid i Reial Societat han saltat al camp seguint el protocol habitual de la competició
Futbol

Les àrbitres mantenen l'aturada indefinida i paralitzen l'inici de la Lliga femenina

Tots els equips que havien d'estrenar-la s'han presentat i han saltat a uns estadis amb aficionats però sense col·legiades

Redacció Esport3Actualitzat

La Lliga F s'estrena amb una situació esperpèntica. El col·lectiu d'àrbitres i assistents de la Primera Divisió Femenina han complert la seva amenaça de no xiular els partits de la primera jornada. Els primers compromisos han quedat suspesos per incompareixença de l'equip arbitral.

A les 12 del migdia, hora en què havien de començar els dos enfrontaments inaugurals, Alhama-Madrid CFF i Atlètic de Madrid-Reial Societat, tots els equips s'han presentat, tal com els exigia l'organització de la competició, a uns estadis que comptaven amb la presència d'aficionats però sense col·legiades. Les jugadores han escalfat com si els compromisos haguessin de començar amb normalitat i, fins i tot, han saltat a la gespa amb la indumentària de partit.

Divendres a la nit les àrbitres van confirmar "l'aturada indefinida" de la seva activitat, una "decisió unànime en les condicions actuals d'indefinició" de la seva situació "laboral i econòmica". També ha estat estèril la promesa de mediació del govern espanyol a través del CSD.

D'aquesta manera, el col·lectiu dependent de la Federació Espanyola de Futbol no fa cas de les amenaces d'"inhabilitació" de la Lliga F que en el seu darrer comunicat assegurava que, en cas d'incompareixença, "presentaria les corresponents mesures disciplinàries sol·licitant que s'adoptin les sancions corresponents". Alhora, se'ls reclamaran "danys i perjudicis".

Després de les primeres cites suspeses, la presidenta de la LPFF, Beatriz Álvarez, ha qualificat la situació de "vergonya per al país". 

Markel Zubizarreta: "Els donem suport, però és un desprestigi per a la Lliga F"

El mànager general del Barça femení, Markel Zubizarreta, ha assenyalat que el club blaugrana és comprensiu i dona suport a les reclamacions de les àrbitres, però també reconeix que és una pedra en el camí cap a la professionalització del futbol femení. Per Zubizarreta no haver pogut evitar l'aturada pot significar "un desprestigi per a la Lliga F".

Diumenge a les 18.00 estava previst que entressin en joc els dos equips catalans de la competició, Llevant Les Planes i Barça, però el derbi de la primera jornada té tots els números d'ajornar-se.

Anar al contingut