Les àrbitres de la Primera Divisió Femenina es neguen a xiular
Les àrbitres de la Primera Divisió Femenina es neguen a xiular
Futbol

Les àrbitres de la Primera Divisió Femenina es neguen a xiular

A menys de 48 hores per a l'inici de la competició, l'estament arbitral del futbol femení reclama un contracte laboral

Redacció Esport3Actualitzat

Dissabte al migdia està previst que arrenqui la primera edició de la Lliga Professional de Futbol Femení, però tot ha quedat en suspens després del comunicat que han fet públic, aquest dijous, el conjunt d'àrbitres i àrbitres assistents de la competició, en què manifesten la seva decisió unànime de no dirigir cap partit "en les condicions actuals d'indefinició de la situació laboral i econòmica". 

Des de la seu de la Federació Espanyola de Futbol consideren que en la nova competició professional l'arbitratge femení ha de tenir unes condicions mínimes i lamenten que l'estament arbitral, sense cap tipus de contracte laboral, sigui l'únic que es quedi al marge del creixement que ha evidenciat el futbol femení.

Fonts de la RFEF asseguren que al llarg de l'estiu han instat el Consell Superior d'Esports a trobar una solució a aquesta qüestió, però la seva petició ha quedat desatesa , així que consideren que no els queda cap altra opció que negar-se a arbitrar.

Equip arbitral a la seu de la Federació Espanyola
Equip arbitral a la seu de la Federació Espanyola (RFEF)

El passat 2 de setembre, l'àrbitra internacional Guadalupe Porras, demanava un contracte laboral professional per assegurar l'exclusivitat que requereix una competició professional.

Anar al contingut